Úrad verejného zdravotníctva informuje prinajmenšom nezrozumiteľne
16 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) sa vraj pomýlil. Karanténa v trvaní 14 dní sa pre ľudí prichádzajúcich zo zahraničia neruší. Aj keď podľa úradu nemusí byť povinná.


"Karanténa pri prechode cez hranice zostáva od pondelka naďalej povinnou aj pre zaočkovaných. ÚVZ SR vo štvrtok informoval, že karanténa nemusí byť za určitých podmienok povinná pre zaočkovaných. Daná informácia sa ukázala ako nepravdivá." Informuje o paradoxe úradných výnosov a nariadení web startitup.sk.
Odvolávam, čo som odvolal

Podľa citovaného portálu ešte "vo štvrtok 15. 4. informoval ÚVZ SR, že sa od 29. apríla povinnosť karantény pri návrate z určitých štátov nebude týkať ľudí zaočkovaných proti COVIDu-19. ÚVZ SR sa mal pri poskytovaní informácií pomýliť. Za vzniknuté nedorozumenie sa ospravedlnili."

Informáciu v znení "od pondelka sa za určitých podmienok ruší 14-dňová karanténa pre ľudí prichádzajúcich z EÚ a vybraných krajín" neskôr v podobe ospravedlnenia sa divákom dementovala aj RTVS.
Potvrdzujem, čo som potvrdil

"Včera sme informovali, že od pondelka 19. apríla sa za určitých podmienok ruší 14-dňová karanténa pre ľudí, ktorí prídu na Slovensko z nasledujúcich členských krajín Európskej únie (EÚ): Z Islandu, Nórska, Lichtenštajnska, Švajčiarska či Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska. Podmienkou malo byť buď absolvovanie očkovania, alebo prekonanie ochorenia COVID-19. Informácie sa ukázali ako mylné."

(Medzititulky red. HD.)

Úrad verejného zdravotníctva odmieta porušenie zákona, na ktoré poukázal Žilinka (AKTUALIZOVANÉ)
Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR odmieta akékoľvek porušenie zákona v súvislosti s vyhláškami, na ktoré poukázal generálny prokurátor Maroš Žilinka. Čítať ďalej
29 | 01 | 2021 | tasr