Martin Beluský: Vraj je na Ukrajine vojenské cvičenie len určitých štátov? Lenže je ich 26!
13 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Napätie medzi Ukrajinou a Ruskom neustupuje a hroziaci vojenský konflikt sledujú s obavami aj Slováci. Poslanec Martin Beluský svoj názor na celú záležitosť zverejnil na sociálnej sieti.


Martin Beluský sa dostal do parlamentu za Kotlebovu ĽSNS. Preto je jasné, že vojnový konflikt, do ktorého by boli zapojené NATO a USA tvrdo odsudzuje. Nepáči sa mu tiež, aký postoj ku konfliktu zaujímajú ministri Naď a Korčok, ktorí sú podľa neho zaslepení nenávisťou.
V takýchto konfliktoch neexistujú dobrí a zlí ani správni alebo nesprávni

Beluský informuje, že sa zúčastnil branno-bezpečnostného výboru parlamentu, kde rokovali o stupňujúcom sa napätí medzi Ruskom a Ukrajinou. „Na výbor prišiel minister obrany Naď a minister zahraničných vecí Korčok. Obidvaja priniesli množstvo informácii o tom, aké je Rusko zlé, ako porušuje dohody a všetci ostatní sú nevinné obete,“ píše Beluský.

Upozorňuje, že v takýchto konfliktoch a eskaláciách neexistujú dobrí a zlí. Správni alebo nesprávni, pretože každý si chráni svoje záujmy a koná v súlade so svojimi potrebami.



„Nikto nechce, aby toto napätie prerástlo do väčšieho konfliktu, ale správať sa k Rusom ako ku zlu ničomu nepomôže. Ani našej bezpečnosti, ani našej ekonomickej stabilite. Rešpektujme ich územnú celistvosť a nerobme zbytočné provokácie,“ vyzýva Beluský našich politikov.

Na výbore podľa neho jeden z ministrov povedal, že je lož, že by NATO robilo nejaké cvičenie na východnej hranici. „Vraj to je len cvičenie určitých štátov. Lenže tých štátov je 26 (pre porovnanie NATO má 30 členov) vrátane Ukrajiny a USA. Čiže hovoriť, že NATO žiadnu provokáciu nerobí, ale pritom je tam zapojená väčšina krajín, je absolútne zavádzanie a z ruského pohľadu je to to isté,“ konštatuje Beluský.

Ukrajina sa spolu s NATO pripravujú na vojnu o Krym
V máji a júni má NATO v pláne uskutočniť najväčšie manévre od studenej vojny - Defender Europe 2021. Počas cvičení plánujú vypracovať obranné a útočné akcie vo východnej Európe a pobaltských krajinách. Z partnerských krajín sú aktívne zapojené... Čítať ďalej
06 | 04 | 2021 | Diana Zaťková