Zúfalý čin brutálneho vraha. Po potvrdení trestu si odstránil monitorovací náramok a ušiel. Chytili ho v Čechách
09 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Petrovi Kubičkovi vymeral Okresný súd v Žiline za brutálnu vraždu 21-ročný trest, ktorý potvrdil aj odvolací Krajský súd. Kubička však miesto nástupu do väzenia ušiel za hranice. Ďaleko sa ale nedostal, pretože v Čechách ho zadržali policajti.


Kysučana Petra Kubičku odsúdili za vraždu podnikateľa a spoločníka pri podnikaní Richarda Stehlíka (†52), ktorého mŕtve telo sa však polícii doteraz nepodarilo nájsť. Kubička síce od začiatku tvrdil, že s jeho zmiznutím nemá nič spoločné, lenže dôkazy, ktoré prokurátor dopodrobna opísal vo svojej záverečnej reči, svedčili o niečom inom. Okresný súd mu preto ešte v októbri 2019 vymeral 21-ročný trest, voči ktorému sa odvolal. Teraz padol definitívny verdikt, lenže na jeho vyhlásení Kubička nebol.
Obhajca útek vylučoval, jeho klient ho ale „prekvapil“

Po Richardovi Stehlíkovi síce polícia vyhlásila pátranie, no doteraz sa nenašiel živý ani mŕtvy. Všeobecne sa ale predpokladá, že už nežije a jeho vrahom je práve Peter Kubička. Zdroj: FB / Richard Stehlík


Na rozsudok Krajského súdu čakal Kubička na slobode s monitorovacím náramkom na nohe. Keďže sa vyhlásenia rozsudku nezúčastnil, na čo má právo, po potvrdení trestu sa mal dostaviť na jeho výkon, pričom predtým by mu z nohy náramok odstránili. Lenže nestalo sa tak, pretože keď sa od svojho obhajcu dozvedel, že trest 21 rokov v 3. nápravno-výchovnej skupine mu potvrdili, monitorovací náramok si doma z nohy odstránil sám a na svojom aute ušiel do zahraničia. Jeho právny obhajca ale ešte predtým tvrdil, že utekať nikam nebude, ba rozmýšľal aj nad mimoriadnym dovolaním na Najvyšší súd.

Stalo sa však to, čo obhajca vylučoval, a tak naši policajti prakticky ihneď spustili po Petrovi Kubičkovi veľkú pátračku a signál vydali aj do celého Schengenu. Právoplatne odsúdený vrah mal unikať na terénnom vozidle. Ďaleko sa ale nedostal, pretože na diaľnici pri českom Mikulove ho zastavili tamojší policajti. Podľa policajného hovorcu Krajského riaditeľstva Juhomoravského kraja Kubička s policajtami spolupracoval a dokonca sa im priznal, že u nás ho odsúdili za vraždu na 21 rokov. V súčasnosti už prebieha konanie na jeho vydanie späť na Slovensko.

Šokujúce zábery z miesta brutálnej vraždy. Rodičia vraj majú dôkazy o Juditinej nevine
Brutálny čin šokoval Slovensko v máji pred dvomi rokmi. O pár dní by mal mať prípad definitívny rozuzlenie. Krajský súd rozhodne, či Judita (18) zavraždila kamaráta Tomáša (†16) alebo nie. Na verdikt netrpezlivo čakajú obe... Čítať ďalej
02 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Za útek zrejme čaká brutálneho vraha pridanie trestu

Celý „záhadný“ prípad sa mal stať 23.5. 2016, kedy sa po Richardovi Stehlíkovi doslova zľahla zem. Jeho zmiznutie si nikto nedokázal vysvetliť, lebo nič v jeho živote nenasvedčovalo tomu, že by len tak niekam odišiel a nikomu nedal vedieť kam. Policajti však zakrátko zadržali a obvinili z vraždy jeho spoločníka Petra Kubička aj napriek tomu, že Stehlíkove telo im chýbalo. On bol ale posledný, kto sa s ním stretol a zhováral. Petra Kubička zobrali v auguste 2016 do väzby, z ktorej ho však na jar roku 2017 prepustili. V októbri 2019 mu Okresný súd v Žiline vymeral 21-ročný trest, voči ktorému sa odvolal. Trest mu však pred pár dňami Krajský súd potvrdil. Útekom si ale Kubiček ešte pohoršil, pretože ním maril výkon úradného rozhodnutia, za čo môže dostať ešte trest navyše.

Brutálna vražda: Iba 15-ročný chlapec dobodal svoju tehotnú 13-ročnú kamarátku
Neuveriteľný čin sa mal udiať iba preto, že tínedžer sa bál reakcie rodičov keď im oznámi, že jeho o dva roky mladšia kamarátka je tehotná. Svoj brutálny čin si navyše naplánoval. Čítať ďalej
31 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.