Streľba v Kalifornii si vyžiadala štyroch mŕtvych vrátane dieťaťa
01 | 04 | 2021 I tasr

Štyria ľudia vrátane dieťaťa prišli o život pri stredajšej streľbe v kancelárskej budove v americkom štáte Kalifornia. Predpokladaného páchateľa policajti pri zásahu postrelili a bol prevezený do nemocnice. Motív jeho činu nie je známy. Informovali o tom agentúry AP a AFP s odvolaním sa na miestnu políciu.


K streľbe došlo druhom podlaží kancelárskej budovy v meste Orange približne o 17.30 h miestneho času (vo štvrtok o 02.30 h SELČ).

Dve osoby utrpeli pri prestrelke zranenia. Ďalšie podrobnosti polícia nezverejnila. Bezprostredne nebol jasný motív útoku ani to, prečo sa v budove, kde sídli viacero firiem, nachádzalo dieťa.

V meste Orange, ktoré má okolo 140.000 obyvateľov, ide o najhorší trestný čin svojho druhu od decembra 1997 a zároveň tretiu masovú streľbu v USA za posledné dva týždne. V supermarkete v meste Boulder v štáte Colorado zastrelil muž 23. marca desať ľudí vrátane policajta. Pri streľbe v masážnych salónoch v aglomerácii mesta Atlanta v štáte Georgia zomrelo 17. marca osem ľudí.

YouTube chce „chrániť“ autorov ukrytím kritiky ich videí
Spoločnosť zatiaľ neplánuje zrušiť hodnotenie „nepáči“ úplne. Vaše hodnotenie ale nebude viditeľné pre ostatných. Diváci si tak nebudú môcť urobiť názor na základe hodnotení všetkých používateľov. Uviedol Tsargrad.tv. Čítať ďalej
01 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič