Draxler skončil na polícii. Musel vysvetľovať aj podozrivú krabicu, ktorú odstránili pyrotechnici
01 | 04 | 2021 I Diana Zaťková

Pre exministra školstva Juraja Draxlera si dnes domov prišla polícia. Musel vysvetľovať vyvesenie transparentu na moste SNP a dokonca podozrivú krabicu pred budovu ministerstva vnútra. Draxler na facebookových stránkach žiada vysvetlenie od ministra vnútra Mikulca.


"Vyzývam ministra vnútra Mikulca, aby verejne vysvetlil, akými pokynmi sa polícia riadi pri potláčaní občianskych protestov," napísal na úvod svojho statusu Draxler a pokračoval: "Celé predpoludnie som strávil s príslušníkmi policajného zboru. Aby som okamžite (!!) podal výpoveď v prípade vyvesenia transparentu na moste SNP."




Exminister pripomína, že išlo o transparent 5 x 2 metre, ktorý nikomu neprekážal, či už v pohybe alebo vo výhľade a vyvesený bol mimo doby zákazu vychádzania.


Ak vláda povolí návštevy kostolov je to bezbrehý populizmus. Ide o životy! Hnevá sa Miro Kollár
Plánované povolenie veriacim navštevovať kostoly počas Veľkej noci pobúrilo mnohých ľudí. Uvoľňovanie doteraz pomerne prísnych koronavírusových opatrení sa nepáči ani nezaradenému poslancovi Miroslavovi Kollárovi, ktorý to zhrnul vo svojom... Čítať ďalej
01 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik






Draxler dokopy absolvoval tri výsluchy. Ten posledný dokonca k tomu, že ráno údajne ktosi umiestnil pred budovu ministerstva vnútra podozrivú krabicu, ktorú vraj museli pre istotu odstraňovať pyrotechnici. "Naozaj sa mi zdá doslova drzé ma akokoľvek, aj nepriamo, s niečím podobným spájať," rozčuľuje da Draxler.




Podľa Draxlera polícia ako taká koná profesionálne a osobne policajtov podporuje a drží im palce v tejto neľahkej dobe. Zároveň však hovorí, že to "rozhodne neznamená, že celú vec nechám len tak. To si naozaj treba vyhodiť z hlavy. Pýtam sa ministra Mikulca: odkiaľ chodia príkazy na tieto policajné aktivity?"


Španieli idú testovať štvordňový pracovný týždeň. Uchytil by sa aj na Slovensku?
Na jeseň by malo Španielsko začať testovať sen každého zamestnanca - skrátenie pracovného týždňa zo 40 na 32 hodín. A mzdy zamestnancov majú zostať na pôvodnej úrovni, informuje portál sme.sk. Čítať ďalej
01 | 04 | 2021 | Diana Zaťková