Vojnová sekera je síce zakopaná a odídení ministri idú späť, Krajniak sa však asi nevráti
29 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Slovensko zažilo včera veľké vládne zmierenie. Premiér Igor Matovič sa predsa len napokon rozhodol opustiť funkciu a vyzval koaličných lídrov na zmierenie. To sa zatiaľ aj stalo. Až na Milana Krajniaka sa vrátia všetci odídení ministri späť na svoje miesta.


Minister práce sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak bol po šéfovi rezortu zdravotníctva Marekovi Krajčím druhým, ktorý opustil funkciu. On to však urobil dobrovoľne a na všeobecné prekvapenie všetkých. Vraj v záujme upokojenia situácie. Lenže kým po veľkom zmierení sa štyria odídení ministri vrátia na svoje miesta, Milan Krajniak zrejme nie, informuje o tom portál hnoline.sk.
Matovič sa vymení s Hegerom a všetko id po starom, až na dve ministerstvá

Spor v koalícii trval dlhých dvadsať päť dní. Rokovania počas tohto obdobia už ľudí unavovali, pretože prakticky k ničomu neviedli. Hlavnú podmienku strán SaS a Za ľudí, ktorou bol odchod Igora Matoviča z postu premiéra, však OĽaNO splnilo až včera. Spor ukončila až výmena postov medzi Igorom Matovičom a ministrom financií Eduardom Hegerom.

Po tomto kroku sa vráti prakticky všetko do starých koľají, a tak sa zásadná rekonštrukcia vlády nekoná. K zopár výrazným zmenám dôjde. Naspäť na ministerské posty sa vrátia nielen ministri z SaS Richard Sulík, Ivan Korčok a Branislav Gröhling, ale aj Mária Kolíková zo Za ľudí.

Doplniť sa bude musieť iba post ministra zdravotníctva, ktorého meno zatiaľ nepoznáme, a rovnako ako šéfa rezortu práce. Podľa informácií Hospodárskych novín totiž uprázdnenú pozíciu už neobsadí bývalý minister Milan Krajniak zo Sme rodina, ktorý sám podal demisiu krátko po tom, ako skončil vo väzbe bývalý šéf SIS Vladimír Pčolinský. Čo je dôvodom toho, že sa na rozdiel od iných odídených ministrov nechce znova na ministerskú stoličku, nie je známe.

Je Milan Krajniak taký čistý, akým sa robí? Jeho odchod do parlamentu zrejme logiku má (VIDEO)
Pred pár dňami odovzdal minister Milan Krajniak prezidentke demisiu a vrátil sa späť do parlamentu. Práve na toto upozorňuje opozícia. Tiež exminister spravodlivosti a bývalý predseda najvyššieho súdu Štefan Harabin. Podľa nich sa medzi poslancami... Čítať ďalej
21 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik