Reakcie politikov na výmenu vo vláde. "Na ministra financií posadiť daňové podvodníka, to je vrchol cynizmu"
28 | 03 | 2021 I Michal Filek
Okamžite po tom, ako Igor Matovič ohlásil, že si vo vláde mení miesto s ministrom financií Eduardnom Hegerom, zaplavili internet reakcie viacerých politikov. Koaliční to, samozrejme, pochválili. Ako inak, zostanú pri koryte. Vybrali sme pre vás niekoľko zaujímavých od tých, ktorí nie sú súčasnej vláde až tak naklonení. 
Tomáš Drucker, exminister zdravotníctva

"Existuje jediné miesto, kde by mohol Igor Matovič škodiť škodiť rovnako, ako doteraz. A to je na ministerstve financií."

 
Juraj Draxler, exminister školstva


Ak ste nevideli dnešnú tlačovku, tak vám ju zhrniem:



- Ježíš odpúšťal. Aj ja, Igor Matovič, odpúšťam. V politike sú rôzni zlí ľudia, ale ja som naťastie dobrý, takže krízu, ktorú som vyvolal a niekoľko týždňov naťahoval, týmto odpustením vám všetkým, dnes ukončujem.




PS: Môj dodatok k Igorovi: Tak, ako riadia boj proti covidu, riešia aj politickú krízu: ani po tlačovke nie je celkom jasné, čo sa vlastne deje. Povedal, že bude ministrom financií?? Asi áno, ale nie je to isté.


Pamätáte, ako sme spravili figurínu, trojmetrového nafukovacieho klauna Igora? Chcem len povedať, že nebol dosť veľký. Ak by mal vystihovať to bláznovstvo, čo tu vládne (a ďalej bude), musel by byť aspoň tri kilometre vysoký.


AKTUALITA: Matovič ako premiér končí. Mení si miesto s Hegerom (AKTUALIZOVANÉ)
Igor Matovič odstupuje z pozície predsedu vlády, v ktorej chce ďalej pôsobiť ako minister financií. Jeho miesto zaujme Eduard Heger. Nový premiér má podporu poslaneckého klubu OĽaNO, Sme rodina, aj predsedníčky strany Za ľudí. Ešte dnes chce... Čítať ďalej
28 | 03 | 2021 | Michal Filek




Matúš Šutaj Eštok, poslanec HLAS-SD




KTO MU DAL PRÁVO HRAŤ SA NA MESIÁŠA?



Nebudem komentovať novú situáciu ako politik, kým nebude jasné, či sú strany SaS a Za ľudí ochotné podieľať sa na ponúknutej fraške v podobe rošády medzi Eduardom Hegerom a Igorom Matovičom. Len pre záznam pripomínam:



Richard Sulík, 27.3.2021: "Strana SaS priznáva, že uvažovať o variante, že Igor Matovič by zotrval vo vláde, bola chyba."




Veronika Remišová, 14.3.2021: "Rokovania dospeli do bodu, keď vidím reálne iba dve možnosti: predčasné parlamentné voľby alebo odchod Igora Matoviča a Richarda Sulíka z vlády."




Ale chcem povedat pár slov k dnešnému vystúpeniu premiéra ako veriaci človek. Na Kvetnú nedeľu nám cez obrazovky odkázal toto:



“V predvečer veľkého týždňa, ktorý slávime ako symbol utrpenia, obety a odpustenia som sa rozhodol urobiť gesto odpustenia voči ľuďom, ktorí v politike zažiadali môj odchod z postu predsedu vlády."




Toto už čistá diagnóza. Kto tomuto človeku, ktorý vo svojej funkcii fatálne zlyhal a podpísal sa pod 10-tisíc obetí Covidu, dal právo hrať sa Mesiáša a "odpúšťať" všetkým, ktorí žiadali jeho odchod? Nevšimol si, že jeho odchod žiada 82 percent obyvateľov Slovenska? Týmto všetkým tento šialenec "odpúšťa"? On ide rozprávať o utrpení a obete a má tým na myslí, ako vždy, iba sám seba?




Nie, pán premiér - ak chcete povedať niečo k Veľkej noci, vy požiadajte národ, aby vám odpustil. Pretože sú to ľudia na Slovensku, pre ktorých je vaša vláda čistým utrpením a obetou. A modlite sa, aby vás vyslyšali.





Milan Uhrík, europoslanec Republika




Matovič minister financií?! To nie je dobré ani ako vtip.




V predchádzajúcom volebnom období som bol s Matovičom členom finančného výboru NR SR. Mal sedieť vedľa mňa. Neprišiel na finančný výbor ani raz. Verejné financie ho nezaujímali. Rozumie sa tomu ako hus do piva. Namiesto toho si vtedy staval dom... Teraz chce určovať fiškálnu politiku štátu? To snáď nie.




Nech urobia akúkoľvek rošádu, pokračovanie tejto vlády bude len predĺžením trápenia pre celé Slovensko. Táto vláda nemá už žiadny rešpekt, úctu ani legitimitu. Jediným poctivým riešením sú len predčasné voľby. Nech ľudia rozhodnú, kto má zastupovať ich záujmy.


AKTUÁLNE: SaS prijíma ponuku E. Hegera a je pripravená vrátiť sa do vlády! (AKTUALIZOVANÉ)
Strana SaS prijíma ponuku Eduarda Hegera (OĽANO) a je pripravená vrátiť sa do vlády. Zároveň strana ocenila krok premiéra Igora Matoviča (OĽANO). Ten deklaroval, že pre vyriešenie koaličnej krízy ustupuje od požiadaviek voči partnerom a vymení si... Čítať ďalej
28 | 03 | 2021 | TASR






Ľuboš Blaha, poslanec SMER-SD









Poviem to najslušnejšie ako viem.



1. Mesiac traumatizujú krajinu a potom sa nakoniec nič nezmení, len Matovič dosadí na post premiéra svoje autíčko na ovládanie.




2. Eduard Heger sa v debatách s Robertom Ficom znemožnil pred celým Slovenskom. Opakovane. A za odmenu bude premiér. To už tam fakt mohli dať rovno poslankyňu Tabak.




3. Ich marcové hádky stáli život zhruba 2500 ľudí a Matovič zo seba napriek tomu robí Ježiša Krista, ktorý odpúšťa a nastavuje druhé líce. To je výsmech ľuďom.




4. A úplná chuťovka - na post ministra financií posadiť daňového podvodníka, ktorý na svoje podvody zneužil ešte aj vlastnú matku, to sa zapíše do dejín cynizmu.




5. A čo bude ďalej? Piťo ako minister vnútra? Oni si z ľudí musia robiť srandu. Matovič predsa o fiškálnej politike nevie zhola nič - na Ecofin pôjde s dreveným počítadlom pod pazuchou?




6. No nič, stalo sa presne to, čo sme hovorili. Válovy sú mocnejšia sila ako ego. Matovič ale nikdy nezabudne, ako ho ponížili - jeho, veľkého spasiteľa, donútili ustúpiť.




7. V OĽaNO sú presvedčení, že za to môže Sulík, prezidentka a mafia v base... Pocit krivdy ich zožerie zvnútra. Vendeta bude sladká. Toto je len začiatok.




8. A tak všetko ostáva po starom, ďalej sa budú vo vláde hádať Matovič a Sulík, ďalej budú kradnúť, ďalej bude všade chaos, ďalej budú kašľať na ľudí.




9. Jediná šanca je referendum. Vravíme to od začiatku. Referendum a predčasné voľby.




10. Slovensko dnes prehralo. A bude prehrávať, kým tu budú vládnuť ľudia, čo majú až také gigantické egá, že potrebujú mesiac na to, aby si vymenili jeden bavorák za druhý.




Slovensko je ako horiaci dom a oni veselo presúvajú nábytok. Celé zle.





Referendum!


Heger je tá istá mentálna liga ako Matovič – pankáči, čo práve skonzumovali pikslu toluénu, smeje sa Blaha
Dvojica Fico – Heger sa po niekoľkých dňoch opäť postavila zoči-voči v televíznej debate. A ani tentokrát si neodpustili niekoľko vzájomných atakov. Ich vystúpenie zhodnotil v statuse na sociálnej sieti podpredseda Ficovho Smeru-SD Ľuboš... Čítať ďalej
28 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik