"Podľa Putina demokracia nie je vhodná pre budúcnosť," pokračuje Biden v útokoch
28 | 03 | 2021 I Diana Zaťková
Po sérii výbušných poznámok, ktoré naštrbili vzťahy medzi USA a Ruskom, prezident Joe Biden opäť zariskoval. Vyslovil sa, že vodcovia v Moskve a Pekingu sú presvedčení, že demokracia nie je pre ľudstvo vhodná, informuje portál RT.




Biden na štvrtkovej tlačovej konferencii v Bielom dome uviedol, že čínskeho premiéra Si Ťin-pchinga osobne poznal, keď pôsobil ako viceprezident Baracka Obamu. "Je veľmi, veľmi priamy. Nemá jedinú demokratickú  kosť v tele,“ povedal Biden. "Ale je to bystrý človek."

Zatiaľ čo komentáre budú v Pekingu pravdepodobne vnímané ako kritika, prezident svoje poznámky znásobil. A vtiahol do diskusie iného svetového lídra. Podľa neho je Si „jedným z mužov, ako je Putin, ktorý si myslí, že autokracia je hudbou budúcnosti.“

Biden zároveň tvrdil, že Putin a jeho čínsky náprotivok sú presvedčení, že „demokracia nemôže fungovať v takto zložitom svete“.

Aj keď politické napätie medzi nimi rastie, USA dovážajú rekordné objemy ruskej ropy
28 | 03 | 2021 | Diana Zaťková


Obaja prezidenti si v uplynulých týždňoch vymenili nezanedbateľné útoky cez médiá. V rozhovore pre spravodajský kanál ABC sa Bidena spýtal redaktor Georg Stephanopoulos, či si myslí, že ruský prezident Vladimir Putin je „zabijak“ a Biden odpovedal kladne.

Ruský prezident úder vrátil a povedal, že „keď som bol dieťa, keď sme sa medzi sebou hádali na ihrisku, hovorili sme:„ Čokoľvek hovoríte o ostatných, je to to, čo ste vy sami."

Putinov hovorca uviedol, že vyhlásenia sú „veľmi zlé“ a je to znak toho, že Biden „zjavne nechce nadviazať vzťah s našou krajinou. Budeme postupovať na tomto základe," uzavrel.

Kvôli kritike Číny za porušovanie ľudských práv, odštartovala negatívna kampaň proti firmám Adidas, Nike, H&M
Po zavedení sankcií EÚ začala Čína negatívnu kampaň proti západným spoločnostiam. Štátne médiá, prominenti a užívatelia online médií sa okrem iných zamerali na módny koncern H&M a športové značky Adidas a Nike, píše... Čítať ďalej
28 | 03 | 2021 | Ingrid Vrabcová