Premiér sa „prekecol“, že za týždeň preliečili Ivermectinom celú vládu, vyzradil starosta Becík (VIDEO)
26 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Starosta Dvorov nad Žitavou Branislav Becík sa ako prvý z verejnej správy prihlásil k tomu, že pre svojich ľudí v dedine zabezpečil na liečbu COVID-19 Ivermectin. Hoci mu pri tom výdatne asistovala obecný lekárka, narobil si nechcené problémy.


Na Ivermectin sa spoliehajú v zárodkoch koronavírusu aj viacerí lekári, ktorí s ním majú svoje veľmi dobré skúsenosti. Lenže, čuduj sa svete, Európska lieková agentúra EMA ho v boji proti koronavírusu neschválila a neodporúča. A to bol zrejme aj dôvod, prečo sa Branislav Becík dostal do problémov. Videu, ktoré umiestnil aj na sociálnej sieti však hovorí, že je so svojím krokom spokojný a neľutuje ho. Podporu mu vyslovil aj ďalší lekár, ktorý pôsobí v obci.
Ivermectin u nás proti OVID-19 zabral úžasne, neskrýval nadšenie Becík

Ministerstvo zdravotníctva vydalo povolenie terapeutického používania neregistrovaného lieku Ivermectin pre potreby zdravotníckych zariadení. Na obdobie šiestich mesiacov tak platí povolenie pre nemocničné zariadenia a ambulancie. Hlavnou indikáciou Ivermectinu je profilaxia a liečba pacientov s COVID-19. Liek by mal byť dostupný aj v lekárňach na lekársky predpis. Používanie Ivermectinu pri ochorení COVID-19 však zatiaľ rozdeľuje laickú i odbornú verejnosť. Jedným z tých, ktorí naň nedajú dopustiť je aj starosta Dvorov nad Žitavou Branislav Becík.

„Tento liek u nás zabral úžasne. Zabezpečili nám ho po 20. februári obyvatelia, ktorí v obci kedysi žili, momentálne už ale bývajú v zahraničí,“ prezradil starosta ako sa k lieku dostali.

Starosta darovaný Ivermectin doručil obvodnej lekárke, ktorá s ním okamžite začala liečbu. „Musím povedať, že do dnešného dňa máme vyliečených viac ako 30 pacientov, ktorí na tom boli dosť zle. Dnes už pani doktorka drží líniu, že akonáhle sú prvé príznaky nasadí túto liečbu a musím povedať, že veľmi úspešne. My sme sa prikláňali na radu odborníkov, ktorí odporúčali takouto formou ísť do toho,“ prezrádza Becík a dodáva, že ešte v januári odchádzali ľudia z obce s ťažkými stavmi do nemocnice. Po začatí liečbou Ivermectinom do dnešného dňa nemusel byť žiadny obyvateľ obce prevezený do nemocnice.

Nahnevaný Becík nakladá politikom: Ja mám svedomie čisté, máte ho aj vy? (VIDEO)
Starosta Dvorov nad Žitavou Branislav Becík by pre ľudí vo svojej obci by spravil všetko. Preto ho doslova šokoval nielen list, ktorý dostal od nitrianskeho VÚC, ale aj navrhovaná pokuta za to, že pre obyvateľov zohnal liek Ivermectin. Čítať ďalej
22 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

V decembri sa Ivermectinom liečila vláda, povolenie dostal ale až v januári

„Pani doktorka ho ordinovala s vedomím, že dávkovanie, aké bolo doporučené a osvedčené z iných prameňov môže pomôcť aj naším pacientom. Ordinovala ho s úspechom, pretože v tom štádiu, keď sa liek naordinoval, behom dvoch až troch dní sa stav pacientov zlepšil, alebo niekedy sa zlepšil natoľko, že ďalšia symptomatológia sa neprejavila,“ skonštatoval lekár František Barmoš, ktorý je v Dvoroch nad Žitavou stomatológom.

„Moc farmaceutickým firiem je silná. Predpokladám, že trochu zaúradovala aj pri vyhlásení Európskej liekovej agentúry, ktorá Ivermectin v pri liečení COVID-19 neodporúča. Musím povedať, že ľudia si určite pamätajú, keď niekedy v decembri sa premiér tejto krajiny na jednej tlačovke prekecol, že za týždeň týmto liekom preliečili celú našu vládu. V decembri, kedy tento liek ešte nemal výnimku, lebo tú dostal až 27. januára tohto roka priamo od ministra zdravotníctva,“ hovorí starosta Becík.

„Musím povedať, že naša obec, ktorá sa rozhodla ísť touto cestou má dnes výsledky. Jediná moja štúdia, ktorá je, je štúdia našich odborníkov. Stovky doktorov, ktorí s týmto liekom liečia a majú výsledky, rovnako množstvo odborníkov, ktorí sa vyjadrili, že majú výsledky s týmto liekom, rovnako ako naša obec, ktorá má tiež s Ivermectinom výsledky. Jediná moja štúdia, o ktorú sa opieram sú ľudia, ktorí žijú v našej obci s konkrétnymi adresami, ktorí boli týmto liekom preliečení a dnes sa tešia zo svojho dobrého zdravotného stavu,“ dodáva Branislav Becík, ktorého vyhlásenie EMA trochu zamrzelo. Úspešnosť liečby Ivermectinom potvrdili aj samotní ľudia v dedine. Po nasadení lieku im lekárka monitorovala počas celej ich zdravotný stav. „Po desiatich dňoch som mala liek nasadený a pomohol mi. Antibiotiká mi nezaberali, ale Ivermectin áno. Jednoznačne ho môžem odporučiť,“ prezradila Dvoranka, ktorej liek pomohol.

Pharmafirmy potrebujú chorých, inak si nenabalia vačky, tvrdí nahnevaný starosta Becík
Branislav Becík sa „preslávil“ tým, že pre svojich ľudí v Dvoroch nad Žitavou zabezpečil v boji s koronavírusom Ivermectin. Hoci pomohol, podľa jeho slov asi tridsiatke ľudí, teraz má z toho problémy. Čítať ďalej
24 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Treba ale povedať aj to, že predávkovať sa môžu ľudia aj Ibalginom

„Manžel mal COVID-19 a v cez víkend bral bral Ivermectin. Predtým mal týždeň vysoké teploty, okolo 39 stupňov, ktoré ani neklesali, ale po od utorka mu klesla teplota a potom úplne ustúpila. Pani doktorka nám volávala, že ako sa má, a všetko bolo s ňou konzultované,“ prezradila ďalšia žena z dediny.

„Aj môj manžel bral Ivermectin a pomohol mu. Koronavírus, so silnými príznakmi som dostala aj ja a tiež mi pomohol Ivermectin,“ dodala ďalšia žena z Dvorov nad Žitavou. Na urgentných príjmoch v niektorých slovenských nemocniciach sa však začali objavovať pacienti, ktorí si Ivermectin naordinovali sami, bez lekárskeho dohľadu, a predávkovali sa ním.

„Áno, zachytil som to aj ja, že ľudia získali Ivermectin od nejakých veterinárov. Prečo ale v médiách nezaznejú informácie, že aj Ibalginom s môžu ľudia predávkovať.  Treba teda brať do úvahy uhol pohľadu,“ bráni svoj krok s Ivermectinom starosta Becík.



„Nikto nereagoval negatívne a pacienti, ktorým bol Ivermectin podaný si to chválili a boli s tým spokojný. Nepriaznivé účinky sme zatiaľ nikde neregistrovali,“ skonštatoval na záver lekár František Barmoš.

„Prežívame veľmi ťažké obdobie a srdečne ďakujeme nášmu starostovi za zabezpečenie ťažko dostupného lieku pomáhajúci liečiť Covid, Ivermectin, ktorého objaviteľ dostal v roku 2015 Nobelovu cenu za fyziológiu a medicínu. Niektorí pacienti sa akoby zázrakom vyliečili, iným pomáha zmierniť potiaže a predísť nemocničnej starostlivosti. Obdivujem nášho starostu, že dokáže čeliť útokom, najskôr kvôli starostlivosti o zdravie občanov našej obce, a teraz i občanov celej republiky. Za všetkých starostovi, ale aj sponzorom, zo srdca ďakujem,“ povedala Eleonóra Molnárová, všeobecná lekárka z Dvorov nad Žitavou.

Šokujúce slová starostu Becíka a krutá otázka na premiéra: „Čo ste vy za človeka?“ (VIDEO)
Starosta Dvorov nad Žitavou Branislav Becík pred niekoľkými dňami avizoval, že pre svojich obyvateľov kúpil Ivermectin. Teraz sa na sociálnej sieti pochváli, že liek na liečbu skutočne pomáha. Čítať ďalej
05 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik