Zahráva sa Európska lieková agentúra so životmi ľudí v Európe? Komu to vyhovuje? (VIDEO)
24 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Európska lieková agentúra (EMA) je organizácia, bez ktorej sa neschváli žiadny liek, vakcína či niečo obdobné na použitie v Európe. Český politik Tomio Okamura na sociálnej sieti zverejnil zaujímavé video, ktoré sa zaoberá práve touto inštitúciu.


Niektoré štáty EÚ by chceli očkovať ruskou vakcínou Sputnik V, no tá zatiaľ od EMA nedostala povolenie na používanie v EÚ. Pravda, Rusi o jej schválenie dlho nežiadali, no teraz, podľa dostupných informácií, už žiadosť zaslali. Problém je však aj v tom, že kým ruskej vakcíne EMA povolenie nedá, memali by ňou očkovať v žiadnom štáte EÚ.



Bez zvolenia EMA sa v únii nesmie povoliť žiadny liek. Aj keby bol akokoľvek dobrý

Maďari však cez svoj Štátny ústav pre kontrolu liečiv povolenie na očkovanie Sputniku dali, a to bez čakania na „slimáka“ EMA. Aj my sme síce doviezli Sputnik, no v niektorých koaličných stranách sa voči nemu zdvihla taká hystéria, že vystrašení zostali aj tí, ktorí sa ním chceli nechať zaočkovať.

Rovnako sú na tom aj naši susedia Česi, ktorí s dovozom Sputniku váhajú len preto, že si to niekto neželá. Na Slovensku sa Sputnik skúšal na myšiach a im podobným hlodavcom a ajhľa, skúšky dopadli na výbornú, ba úmrtia po jej aplikácii zatiaľ nehlásia zo žiadneho štátu na svete. A očkuje sa ňou už v približne 50 krajinách na celom svete.



Slovenský Štátny ústav na kontrolu liečiv ani český ŠÚKL však Sputniku zatiaľ zelenú nedali. Prečo asi? Preto, že sa ešte nevyjadrila EMA? Lenže to môže trvať mesiace, ba v rámci protiruských sankcií sa môže stať, že povolenie v Európskej únii ani nedostane. Francúzsky komisár v EÚ Thierry Breton, ktorý šéfuje akejsi riadiacej jednotke Európskej komisie v boji proti COVID-19, vyhlásil, že EÚ nebude na prekonanie ochorenia COVID-19 potrebovať ruskú vakcínu Sputnik V, lebo tých, ktoré sú na trhu, je vraj už dostatok.

Tým akoby dal skryto najavo, že Sputnik V od EMA dostať povolenie na európsky trh dostať nemusí. Nuž čo k tomu dodať? Pozrite si video a spravte si o tom obraz sami. A celkom na záver: EMA najnovšie neodporúča ani používanie Ivermectinu v boji proti koronavírusu. A to napriek tomu, že na Slovensku s ním majú lekári, ktorí ho používajú, len dobré skúsenosti.

Neuveriteľné: EMA neodporučila Ivermectin na liečbu a prevenciu na COVID-19!
Informácia znie doslova neuveriteľne: EMA neodporučia používanie Ivermectinu na liečbu a prevenciu COVID-19! Isté povolenie tu však predsa len je, hoci... Čítať ďalej
22 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik