Záborská bude ministerskou zahraničných vecí a Vašečka bude šéfovať školstvu, tvrdí Hlina
24 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Vládna kríza sa na Slovensku pomaly dostáva do finále. Je celkom možné, že pred predčasnými voľbami dôjde k rekonštrukcii vlády. A práve možných nových ľudí v nej rieši statuse konzervatívny demokrat Alojz Hlina.


Z funkcií už odišli šiesti ministri a je celkom možné, že odíde aj vicepremiérka Veronika Remišová. Ak by sa napokon vzdal kresla i predseda vlády, musela by prísť na rad jej rekonštrukcia. Kto by zasadol na uvoľnené ministerské posty? Šéf SaS Richard Sulík aj líderka strany Za ľudí Veronika Remišová už avizovali, že by do nej navrhli rovnakých ľudí, akí v nej boli aj doteraz. Antipopulista Alojz Hlina však na sociálnej sieti prezentuje, že by to mohlo byť úplne ináč.
Matovič potrebuje jedno ministerstvo od SaS, aby naplnil očakávania Kresťanskej únie

,„Matovič potrebuje ministerské kreslo nielen pre seba, ale aj pre A. Záborskú alebo R. Vašečku,“ píše hneď v úvode Hlina a dodáva: „Premiérska strana sa volá OĽANO, Nova, KÚ, Zmena zdola. Samozrejme, že to bolo celé volebný podvod - nazbierať strany od výmyslu sveta, neurobiť však koalíciu, len si ich názvy popchať do názvu. Možné iba na Slovensku.“

Tie strany však sú a majú aj mocenské centrá, svoje záujmy. „Nova po voľbách dostala podpredsedu parlamentu. Zmena zdola ministra životného prostredia. Kresťanská únia šéfa školského výboru,“ vyratúva expredseda KDH a dodáva, že už sa im máli. „Matovič potrebuje jedno ministerstvo od SaS, aby naplnil očakávania KÚ, prednostovia úradov či rôzne iné funkcie pre ich sponzorov im už nestačia. Poslankyňa A. Záborská by zobrala ministerstvo zahraničných vecí alebo R. Vašečka ministerstvo školstva,“ uvažuje „nahlas“ Hlina.



Matovič sa podľa Hlinu chystá urobiť svoj masterštuk. „Chce zostať na Úrade vlády. Už si tam zvykol a ešte chce aj svojej spojke s kotlebovcami či exkotlebovcami dodať viac moci. Ja už len poviem, že to je to, čo teraz práve potrebujeme - Richarda Vašečku ako ministra školstva, či menej pravdepodobne, ale je to možné: A. Záborskú ako ministerku zahraničných vecí,“ prízvukuje expolitik a dodáva, že nemáme funkčnú vládu a nemáme funkčný ani parlament.

Hlina: Matovič opäť ako úplný gadžo. U prezidentky si sadol do kresla skôr ako hlava štátu!
Premiér Igor Matovič už spravil vo svete nejedno faux pas. Povesti gadža neostáva nič dlžný ani doma. Jeho najnovšie faux pas okomentoval na sociálnej sieti aj Alojz Hlina. Čítať ďalej
16 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik