Poslanci žiadajú Čaputovú, Kollára a Matoviča, aby okamžite informovali o stave Slovenska
19 | 03 | 2021 I tasr

Poslanci parlamentu pokračujú v piatok v rokovaní. V úvode štvrtého dňa 25. schôdze sa venujú uzneseniu, ktoré predložil opozičný Smer-SD. Podpredseda NR SR Juraj Blanár (Smer-SD) vysvetlil, že ním žiadajú premiéra Igora Matoviča (OĽANO), prezidentku SR Zuzanu Čaputovú a šéfa parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina), aby okamžite predstúpili pred verejnosť a informovali o stave, v ktorom sa Slovensko nachádza.


Poukázal na závažnosť situácie aj v súvislosti so Slovenskou informačnou službou (SIS), koronakrízou aj koaličnou krízou. Poznamenal, že občania by mali poznať pripravované opatrenia vlády, ktoré by mali platiť po 21. marci.

Parlament podľa neho musí v mene občanov žiadať garancie, že obyvatelia sú dostatočne chránení pred dôsledkami pandémie aj vzhľadom na súčasnú situáciu. Rovnako má podľa neho tlačiť na vládu, aby konala a informovala občanov o ďalších krokoch. Podčiarkol, že nielen vláda, ale aj parlament je v neustálom chaose. Argumentuje častou neprítomnosťou predkladateľov návrhov v pléne NR SR, kvôli čomu museli počas týždňa viackrát preložiť niektoré body programu a prerušiť schôdzu.

Plénum by sa malo v piatok zaoberať vládnym návrhom zákona, ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony v pôsobnosti Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR. Návrh, ktorý zaradili do programu aktuálnej schôdze, počíta s vytvorením schémy pomoci pre oblasť cestnej dopravy. Vláda navrhuje, aby parlament prerokoval právnu normu v skrátenom legislatívnom konaní.

V piatok majú rokovať o uznesení vychádzajúcom z petície Za klímu, za budúcnosť. NR SR má o petícii rokovať symbolicky v deň celosvetového klimatického štrajku.

Saková: Remišovej vadí, že by prišla o oslovenie pani ministerka, na ktorom jej tak záležalo
„Líderka strany Za ľudí je buď mimo realitu, alebo vedome klame. Dokazujú to jej neustále vyjadrenia, že predčasné voľby by znamenali príchod mafie, fašizmu, či koniec sveta pre Slovensko.“ Napísala na sociálnej sieti poslankyňa Denisa Saková... Čítať ďalej
19 | 03 | 2021 | Robert Bačinský