Paráda, talianski policajti zadržali údajného nájomného vraha Maroša Žilinku
19 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Taliansky policajtom sa podaril naozaj husársky kúsok. Zadržali Darka Dragicu, údajného nájomného vraha Maroša Žilinku.


Súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku sa mali pokúsiť zavraždiť na jeseň roku 2017. Objednávateľ je zatiaľ ešte neznámy. No objednávku mala prijať Alena Zsuzsová a vykonať ju mal práve Darko Dragica, na ktorého bol vydaný európsky zatýkací rozkaz, informuje portál tvnoviny.sk.
Údajného nájomného vraha dostalo do basy podozrenie pre drogovú trestnú činnosť

Občana Bosyna a Hercegoviny Darka Dragicu zadržali talianske justičné orgány pred pár dňami. TV Mrkíza to potvrdila hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. Údajný nájomný vrah Maroša Žilinku bol zadržaný v Taliansku pre drogovú trestnú činnosť. „Na základe európskeho zatýkacieho rozkazu sudcom pre prípravné konanie dňa 15. marca 2021 bol špecializovaný trestný súd informovaný, že obvinený D.D. je v súčasnosti vo väzbe. Po zadržaní talianskymi justičnými orgánmi v súvislosti s podozrením pre drogovú trestnú činnosť,“ povedala hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku Katarína Kudjáková.

Darka Dragica obvinil vyšetrovateľ v prípade prípravy vrážd súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a tiež prokurátora Generálnej prokuratúry Petra Šufliarskeho. K občanovi Bosny a Hercegoviny, ako aj k danej trestnej veci a priebehu vyšetrovania, sa prokuratúra bližšie nechce vyjadrovať. V prípade prípravy vrážd však naďalej prebieha vyšetrovanie. Z príprav vrážd Šufliarskeho, Žilinku a Lipšica obvinil vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra koncom augusta 2019 Alenu Zsuzsovú, Tomáša Szabóa, Miroslava Marčeka a Zoltána Andruskóa.

Bomba v smetnom koši? Prokurátora Šufliarskeho chceli dať dole "na mafiána"
Televízia Markíza má k dispozícii dokument, kde policajný vyšetrovateľ popisuje prípravy na spáchanie "atentátov" na Daniela Lipšica, Petra Šufliarskeho a Maroša Žilinku. Čítať ďalej
03 | 09 | 2019 | Peter Bachan

Na údajného vraha Darka Dragica upozornil políciu brat drogového bosa zo Serede

Na osobu Darka Dragica upozornil brat drogového bosa zo Serede Slavomíra W. Iľja W., ktorý sa minulý rok k drogovej trestnej činnosti na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku priznal. Objednávka na vraždy Žilinku a Lipšica mala prísť na jeseň 2017. Prijať ju mala Alena Zsuzsovú. Po výpovedi odsúdeného Andruskóa v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej minulý rok zadržali aj podnikateľa Dušana Kracinu, ktorý je od septembra stíhaný väzobne. Rovnako od septembra vyšetrovanie kauzy prebrala od inšpekcie Ministerstva vnútra Národná kriminálna agentúra. Žilinka a Šufliarsky sa už v minulosti vyjadrili, že motívom objednávky na ich vraždu bola ich práca a Lipšic je dokonca presvedčený, že objednávateľom bol Marian Kočner.

Brat drogového bossa zo Serede spieval: Objasnil okolnosti príprav Žilinkovej vraždy
Brat drogového bossa zo Serede nečakane prehovoril o plánovaní vraždy generálneho prokurátora Maroša Žilinku, informujú Aktuality. Čítať ďalej
25 | 02 | 2021 | Timotej Dudka