Miro Kollár bagatelizuje vedľajšie účinky vakcíny AstraZeneca. „Robí sa zbytočná panika!“
19 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Vakcína od spoločnosti AstraZeneca má podľa medializovaných informácií spôsobovať vedľajšie účinky zaočkovaným vo viacerých štátoch prakticky na celom svete. Na priek tomu to Miroslav Kollár nevidí vôbec tak čierne a na sociálnej sieti dokonca vedľajšie účinky bagatelituje.


Pravdou je, že takmer každá vakcína, ktorú vedci vyvinuli proti koronavírusu má nejaké účinky. Tých, ktoré sú po podaní spoločnosťou AstraZeneca je však oproti tým ostatným oveľa viac, a aj preto sa mnohé štáty aj Európskej únie rozhodli ňou zatiaľ neočkovať. Zomrieť mali po nej dokonca viacerí ľudia, Nezaradený poslanec Miroslav Kollár jej vedľajšie účinky však vo svojom status bagatelituje.
Jednotlivé prípady negatívnych vedľajších účinkov treba pozorne preskúmať

Poslanec Národnej rady a zároveň primátor Hlohovca Miroslav Kollár si myslí, že okolo vakcíny AstraZeneca sa robí zbytočná panika. „Dianie okolo vedľajších účinkov vakcíny AstraZeneca je najmä dôsledok paniky politikov naprieč Európou a zneistenia verejnosti v téme vakcinácie, aj v dôsledku hybridnej vojny vedenej hlavnou zbraňou – Sputnik V,“ píše v úvode Miroslav Kollár a dodáva, že ani podľa šéfky EMA dnes nie je dôvod spochybňovať túto vakcínu. „Samozrejme, jednotlivé prípady negatívnych vedľajších účinkov treba pozorne preskúmať,“ konštatuje primátor, podľa ktorého predčasné a opatrnícke politické reakcie povedú akurát k ďalšiemu podkopaniu dôvery vo vedu a vedecké poznanie.



„Ale aj v rozhodovanie špecializovaných regulačných orgánov typu EMA a v konečnom dôsledku k zbytočným úmrtiam ľudí, ktorí sa pod vplyvom tejto paniky odmietnu nechať zaočkovať dostupnou a podľa EMA bezpečnou vakcínou, a následne aj k predĺženiu lockdownu a ďalším ekonomickým škodám,“ píše Miroslav Kollár, ktorý vraj nepodceňuje možné individuálne nežiaduce vedľajšie účinky.

„Sami sme ich doma zažili. Tu pani učiteľka si po zaočkovaní Astrou odležala 24 hodín so zvýšenou teplotou a únavou. Ale to sú bežné sprievodné javy pri očkovaní. Dnes už opäť skáče cez kaluže,“ pridáva Miroslav Kollár ukazujúc na učiteľku jednej zo škôl v jeho Hlohovci.

„Prosím, dôverujte v zdravotníckych záležitostiach viac vedcom a regulačným orgánom, ako nám politikom,“ vyzýva v závere svojho statusu poslanec a primátor Kollár.

Vakcínou AstraZeneca by sme mali najskôr očkovať myši, nie ľudí, hovorí Čarnogurský mladší
Smrť mladej stredoškolskej učiteľky po podaní vakcíny od AstraZeneca zamávala aj právnikom Jánom Čarnogurským mladším. Svoj názor na túto tragédiu vyjadril v statuse na sociálnej sieti. Čítať ďalej
13 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik