Sudca Daniel Béreš, obvinený v akcii Plevel, zostáva vo väzbe
18 | 03 | 2021 I tasr

Najvyšší súd (NS) SR rozhodol, že Daniel B., obvinený v akcii Plevel, zostáva aj naďalej vo väzbe. Jeho sťažnosť voči uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) pracovisko Banská Bystrica zamietol ako nedôvodnú.


TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

"Senát 5T Najvyššieho súdu na dnešnom neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosť obvineného Daniela B. ako nedôvodnú," uviedla pre TASR. ŠTS zamietol žiadosť obvineného o prepustenie z väzby na slobodu 15. februára. Vo väzbe je od 17. septembra 2020.

Bývalého krajského sudcu Pavla Polku, žilinského okresného sudcu Daniela B., Luboša M. a Juraja F. zadržali príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) 14. septembra 2020. Akcia Plevel súvisela s korupčnou trestnou činnosťou, polícia v rámci nej zadržala 11 osôb.

Bývalý žilinský sudca Pavol Polka, obvinený z pokračovacieho zločinu prijímania úplatku, uzavrel dohodu o vine a treste. Dostal trojročný podmienečný trest so skúšobnou dobou päť rokov.

Žilinka: Nepreukázalo sa, že by sa na únose Vietnamca podieľali orgány SR
Dôkazy nepreukázali, že by sa orgány Slovenskej republiky vedome podieľali na únose občana inej krajiny alebo na jeho prevoze. Nepotvrdilo sa ani, či unesený vietnamský občan vôbec bol na území SR a na palube lietadla. Rovnako sa tam nenachádzal... Čítať ďalej
18 | 03 | 2021 | tasr