Až na dno svojich síl vyčerpaní zdravotníci sa cítia dotknutí výrokom zastupujúceho ministra Hegera
18 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Eduard Heger včera jedným svojim výrokom urazil lekárov. Vyehlásil, že núdzový stav je potrebný preto, aby si lekári nebrali dovolenky. Reagoval už aj Zväz ambulantných poskytovateľov. Ministrove tvrdenia označili za dehonestujúce.


"Slová dočasného ministra zdravotníctva Eduarda Hegera pobúrili zväz ambulantných poskytovateľov. Včera odôvodnil potrebu predĺženia núdzového stavu tým, že lekári si nebudú môcť čerpať dovolenky. Lekári, ktorí pracujú nad svoje limity, považujú jeho slová za dehonestujúce." Píše web startitup.sk.
Nemiestne a dehonestujúce

„Odôvodnenie predĺženia núdzového stavu je nemiestne a dehonestujúce,“ tvrdí Zväz ambulantných poskytovateľov (ZAP). Nevhodným vyjadrením na adresu lekárov minister na základe odporúčania Pandemickej komisie zdôvodnil potrebu predĺženia núdzového stavu o ďalších 40 dní.

Prezidentka prijala demisiu ministra zdravotníctva, rezort dočasne povedie Heger
Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala v piatok demisiu ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO). Rezort bude dočasne viesť minister financií Eduard Heger. Čítať ďalej
12 | 03 | 2021 | tasr

Iba vďaka nim ešte zdravotníctvo funguje

„Sme presvedčení, že odôvodnenie trvania núdzového stavu týmto faktom nie je vhodným komunikačným kanálom voči tým, len vďaka ktorým naše zdravotníctvo napriek mnohým chybám v riadení štátu ešte stále funguje,“ uviedla prezidentka zväzu Zuzana Dolinková.
Zdravotníci sú na dne všetkých limitov

Dolinková podľa startitup.sk poukázala na to, že zdravotníci sú po roku pandémie extrémne vyčerpaní. Tiež majú svoje limity a potrebujú regeneráciu, aby mohli ďalej kvalitne a plnohodnotne pracovať. Vyjadrenie zastupujúceho ministra zdravotníctva je podľa ZAPu nespravodlivé a hanlivé aj voči tým zdravotníkom, ktorí v boji s pandémiou prišli o zdravie alebo o život.
Lekári a zdravotníci vedia, kde je teraz ich miesto

„Lekári a celý zdravotnícky personál sú prirodzene zničení, avšak bez ohľadu na to, či je alebo nie je vyhlásený núdzový stav, neodišli a neodchádzajú. Pretože vedia, kde je ich miesto. Je veľmi potrebné, aby si vrcholoví predstavitelia krajiny v čase tejto krízovej situácie konečne uvedomili, že práve komunikácia je dnes dôležitá viac ako inokedy,“ uviedla Dolinková. Podľa nej aj forma komunikácie môže výrazne ovplyvniť náladu v spoločnosti. Vrátane nastavenia dôvery medzi pacientom a lekárom.

Do roku 2030 bude naša životná úroveň na 92% priemeru únie, sľubuje Heger
Plán obnovy, ktorý Slovensko musí odovzdať únii do konca apríla, zamieril na medzirezortné pripomienkové konanie. Cieľom má byť dobehnutie krajín Európskej únie. A to cez zvýšenie životnej úrovne Slovenska na 92 percent priemeru členských krajín už... Čítať ďalej
09 | 03 | 2021 | Diana Zaťková