"Západ produkuje masívnu antikampaň proti Sputniku. Zneužije aj tisíce mŕtvych," myslí si Kremeľ
14 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Západ zintenzívnil informačnú kampaň proti ruskej vakcíne na koronavírus. Oznámila to aktuálne hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharová.


"Je zrejmé, že kampaň proti našej očkovacej látke trvá už mnoho mesiacov. Chrbticu tejto informačnej hydry, mimochodom, najviac lámu obyvatelia Západu. Ruskú vakcínu si žiadajú a žiadajú aj jej veľké importné množstvá do svojich krajín." Vyhlásila hovorkyňa ruskej diplomacie Zacharová pre agentúru TASS.

Tvorcovia Sputniku chcú ospravedlnenie. Vedúca osobnosť EMA totiž užitie vakcíny prirovnala k ruskej rulete
09 | 03 | 2021 | Diana Zaťková

Protiľudská antikampaň

"Ruská federácia vníma požiadavky na dodávky Sputnika V, tak isto aj na jeho výrobu v mnohých krajinách sveta, vrátane Európy a jej "západnej" časti. To však nebráni tamojším záujmovým skupinám nielenže prestať v dezinformačnej kampani, ale ju dokonca aj zintenzívniť." Konštatuje Ministerstvo zahraničných vecí Ruskej federácie.
Bezmocný hnev

Kritika západných krajín voči vakcínam vyrobeným v Rusku proti novému koronavírusu je výsledkom ich bezmocného hnevu, uviedla oficiálna hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharová. „Tieto najcivilizovanejšie krajiny nútia svojich ministrov, aby opustili svoje posty. Premiérom hrozí rezignácia, len preto, že si dovolili nastoliť otázku:„ Možno by sme si mali premyslieť, napríklad, zakúpenie ruskej vakcíny?" Povedala Zcharová v sobotu večer a dá sa to vnímať aj ako priame upozornenie na dianie na Slovensku.

Milan Lasica rázne odmieta Sputnik V. Sovietsky tovar nechcem
Pluska prináša postoj slovenského herca k ruskej vakcíne. Zatiaľ čo Milan Lasica myšlienku očkovania proti Covidu vo všeobecnosti podporuje, voči ruskej vakcíne má odmietavý postoj. Hovorí o nedôvere voči sovietskemu tovaru. Čítať ďalej
14 | 03 | 2021 | Petra Demková

Informačný útok

Vysokopostavený zdroj z Kremľa v piatok pre agentúru TASS uviedol, že Západ pripravuje scenár informačného útoku na ruskú vakcínu Sputnik V COVID-19. a to fingovaním hromadných úmrtí údajne spôsobených jej použitím. Podľa zdroja je útok plánovaný na pozadí rastúceho globálneho dopytu po ruskej vakcíne. Zdroj poznamenal, že USA a ich spojenci súčasne plánovali distribuovať „materiály odhaľujúce“ nekompetentnosť ruských virológov a imunológov.

Slovensko súčasťou protiruskej kampane

Zdroj podľa agentúry TASS poukázal na to, že európske krajiny, ktoré povolili núdzové použitie Sputniku V, boli vybrané ako cieľové publikum protiruskej informačnej kampane. Medzi nimi je Maďarsko, Slovensko, Srbsko, Čierna Hora, San Marino a Severné Macedónsko. Kroky USA na diskreditáciu ruskej vakcíny majú spochybniť príspevok Ruska k globálnemu úsiliu v boji proti pandémii.

Taraba: Čo s Talianskom, keď ide vyrábať Sputnik?
10 | 03 | 2021 | sefredaktor