Farkašovský: Polícia sa utrhla spod kontroly. Mantra o voľných rukách je iba politický marketing
14 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Politický slogan - "polícia ma voľné" ruky znie dobre. Kto však vlastne políciu kontroluje? Pýta sa bývalý poslanec a publicista Karol Farkašovský.


"Polícia kontroluje občanov, kto kontroluje políciu?" Jednoduchá, no závažná otázka svieti zo statusu Karola Farkašovského na sociálnej sieti.

Reprofoto FB (@Karol Farkašovský)


"Obľúbenou frázou koaličných politikov je, že polícia má pri postihovaní zločinu absolútne voľné ruky. Samo o sebe to znie veľmi pekne aj demokraticky," píše autor statusu.
Zásahy bez kontroly

"Stále častejšie však vidíme zásahy polície, ktoré sú kdesi za hranicou pravidiel právneho štátu. Napadla mi otázka – znamenajú rozviazané ruky pre políciu právo zasahovať akokoľvek a kdekoľvek iba na základe tvrdení vypočítavých kajúcnikov?"

Polícia k videu: Zadržaný muž boli voči hliadke arogantný a nechcel spolupracovať
Slovensko v stredu pobúrilo video, na ktorom polícia spacifikovala vodiča MHD, ktorý si chcel v čase voľna zafajčiť, a teda nemal rúško. Polícia zverejnila status, v ktorom vysvetľuje, že uvedený zásah bola vlastne iba manipulácia zo... Čítať ďalej
03 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik


Kto bude rátať chyby polície?

Karol Farkašovský nespochybniteľne tvrdí a pýta sa: "Som za vyšetrenie a potrestanie každého zločinu. Ale kontroluje niekto aj políciu - s jej rozviazanými a voľnými rukami? Nikoho neobviňujem, ale aj policajti sú iba ľudia a ľudia robia chyby."

Kto dáva echo mainstreamu?

"Ako je možné, že pri policajných zásahoch sú takmer vždy televízne kamery a médiá? Že by sa nám Slovensko menilo na Hollywood a štát, v ktorom je polícia pustená z reťaze a požíva absolútne právomoci? Nie je to zase opačný extrém? Tak to má byť v právnom štáte? To zrejme nikoho netrápi. Najdôležitejší je politický marketing o voľných rukách." Píše vo svojom krátkom, no závažnom statuse Karol Farkašovský.

 

Polícia sa chcela pochváliť, ako má legislatívu v malíčku. Je z toho fiasko, post si totiž prečítal Harabin
Polícia Slovenskej republiky vyvesila na Facebook paragrafové okienko so sebavedomým dodatkom: „covidoví študenti práva si prídu na svoje“. Príspevok bol venovaný „internetovým hrdinom“, ktorí oponujú polícii pri dodržiavaní opatrení. Príspevok si... Čítať ďalej
27 | 02 | 2021 | Petra Demková