NAKA sa priblížila k Borisovi Kollárovi. A nielen k nemu...
12 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Tiene nedávnej minulosti našich súčasných politikov sa vynárajú. Aj nedávna politická prax sa vracia. Postavy novej protikorupčnej vlády sú podozrivé, že neváhajú predávať svoju úradnú moc. Už sa to len nezdá, už to vyšetruje kriminálna agentúra.


"NAKA prvýkrát zakročila proti prominentovi novej vládnej moci. Pčolinský (Momentálne vo funkcii najvyššieho predstaviteľa SIS, už prezidentkou dočasne postavený mimo služby - pozn. red. HD) mal podľa svedkov zobrať úplatok. Ten mu poslal podnikateľ Zoroslav Kollár. Aby mu SIS dala pokoj." Píše Dag Daniš na portáli postoj.sk.

Úplatok mal Pčolinský zobrať v čase, keď bola NAKA rozbehnutá aj proti skorumpovaným sudcom, siskárom a policajtom.

Vplyvná štvorka

"Vladimír Pčolinský má zaujímavé a bohaté politické pozadie. Začínal v KDH. Patril do skupiny okolo Daniela Lipšica, Milana Krajniaka a Vladimíra Palka. Za Radičovej vlády krátko pôsobil na vnútre, resp. v polícii. Od roku 2016 mal blízko k hnutiu Sme rodina. Stal sa nominantom strany na riaditeľa tajnej služby. Úspešne. Premiér Matovič si ho „osvojil“." Pripomína postoj.sk

"Zadržaním Pčolinského NAKA udrela na jedného z kľúčových ľudí predsedu vlády (ten je politicky zodpovedný za vedenie tajnej služby). A hlavne na nominanta Borisa Kollára."

Hlina píše: "Šéf SIS mal zadanie upratať minulosť Borisa Kollára"
Alojz Hlina píše, že Sme rodina je naozaj vyberaná partička. Podľa neho mal Pčolinský zadanie upratať minulosť Borisa Kollára. Čítať ďalej
12 | 03 | 2021 | Michal Filek


"Mimochodom, asi nebude náhoda, že NAKA začala práve v teréne Sme rodina. Strany, o ktorej boli od začiatku pochybnosti, či to pri boji s korupciou myslí vážne. A či sa za jej fasádou neskrývajú výnosné obchody, starostlivo spravované podnikateľom Borisom Kollárom." Pripomína citovaný článok na webe postoj.sk.

Aj politika je biznis

Dag Daniš v článku zdôrazňuje, že "Boris Kollár sa prejavil ako obchodník aj pri koaličnej kríze. Bol to on, kto sa postaral o to, aby sa Sulík s Remišovou unavili. A aby vycúvali z najradikálnejších požiadaviek, hlavne z tej na výmenu predsedu vlády. Potom bolo už len otázkou času, kedy lídri ohlásia mierne kyslú „dohodu“."

"Pre Kollára je zásadnou prioritou pokračovanie vlády do roku 2024. A kontrola nad najbohatším ministerstvom, ktoré si vybojoval pri delení moci (doprava)." Konštatuje postoj.sk.

Epilóg

"Kollár pri koaličnej kríze použil starý trik. Vypýtal si týždeň na zaujatie postoja. Po týždni oznámil, že nijaký postoj nemá. Nie je čo riešiť. Jediné, čo Kollár ukázal, bol zoznam pekných sľubov, ktoré si majú osvojiť aj ostatní partneri."

Napokon sa nezmenilo nič, hoci - NAKA je predsa len o čosi bližšie k samotnému Kollárovi.

Zo všetkých poslancov má najlepšie rozohratú partiu Kollár, jeho taktiku ocenil aj politológ
Nikto momentálne netuší, akú budúcnosť čaká vládnu koalíciu. Z veľkej miery za to môže strana Sme rodina, ktorá svoje stanovisko zverejnila až po týždni, kedy zasadol celý poslanecký klub. Výsledok Borisa Kollára napokon všetkým vyrazil dych, píše... Čítať ďalej
11 | 03 | 2021 | Timotej Dudka