Hlina: Maďari si za záchranu Matoviča pri pomoci so Sputnikom vypýtali svoju cenu
08 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Vzťahy medzi Slovensko a Maďarskom po dlhom čase opäť začínajú mať akési zvláštne kontúry. Vo svojom statuse si to všíma aj expredseda kresťanských demokratov Alojz Hlina.


Pri kúpe ruskej vakcíny mal slovenskému premiérovi pomáhať aj ten maďarský spolu s ministrom zahraničných vecí, čo sa vzápätí otočilo proti nám, pretože Maďari začali opäť rokovať o dvojitom občianstve. Lenže nie oficiálne, ale poza chrbát našich oficiálnych činiteľov. Iba akože „kamarátsky“, pričom rozhovor viedli maďarský minister zahraničných vecí a náš – poslanec Národnej rady. Aj na túto minimálne zvláštnosť naráža vo svojom statuse konzervatívny demokrat Alojz Hlina.
Slovanské bratstvo zatiaľ nefunguje keď si Matovič potupne zháňa číslo cez Maďarov

„V dnešnej dobe niektorí už možno ani nevedia, čo boli Zlaté stránky, či telefónny zoznam. Maďarský minister zahraničných vecí plní úlohu takých Zlatých stránok pre nášho premiéra. Keď ️náš premiér potrebuje nejaké číslo, zavolá ministrovi susedného štátu a ten mu ho pošle. Tá služba nie je spoplatňovaná priamo, ale nepriamo. To ako ešte len uvidíme,“ píše hneď v úvode svojho statusu Hlina, podľa ktorého Matovič odpálil svoju politickú kariéru nielen tak, že behal v žabkách po parlamente, ale aj tak, že ako správny Slováčisko chránil Slovákov pre Maďarmi. Hlina si myslí, že „Slovanské bratstvo“ nejako zatiaľ nefunguje. „Matovič si preto musel číslo na ruského ministra potupne zháňať od maďarského ministra. Rozohral svoju veľkú hru,“ konštatuje bývalý šéf KDH a dodáva, premiér potreboval niečo veľké, epické.



„Sputnik bola voľba, aby vykrútil krk kuvikom a kritikom. Maďari si za záchranu Matoviča vypýtali svoju cenu. Pýtam sa: Mal niekedy nemecký minister zahraničných vecí bilaterálne rokovanie o dvojitom občianstve s predstaviteľom nemeckej menšiny v Čechách niekde na území Sudetov? Ak áno, kedy? Ak áno, český premiér tam posielal chlebíčky? Ozaj ma to zaujíma,“ píše v statuse antipopulista Hlina, podľa ktorého premiér našej krajiny haní svojho ministra zahraničných vecí, že nepochopil, ako funguje svet (jeho svet).

„Veď predsa, keď minister zahraničných vecí susednej krajiny dal premiérovi číslo na ministra inej krajiny, tak on si za to môže úradovať v Komárne s kým chce, koľko chce a ako chce. A mal by mu tam doniesť chlebíčky, a nie proti tomu protestovať. To nevymyslíš, to je Matovič,“ končí svoj status Alojz Hlina.

"Nemôžeme tolerovať rozvrat štátu, demokracie," píše Hlina
️"Nechcem žiť v krajine kde Matovič, resp. premiér zatvára smerákov do basy a ešte sa tým chváli na sociálnych sietiach. Chcem žiť v krajine, kde polícia, prokuratúra a súdy zatvárajú smerákov do basy. Zatvárajú ľudí, ktorí nedodržiavajú zákony,... Čítať ďalej
03 | 03 | 2021 | Ivan Brožík