"Madam z Grassalkovičovho paláca koordinuje vzburu proti Matovičovi," domnieva sa Ľuboš Blaha
04 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Poslanec NRSR Ľuboš Blaha sa pozerá na súčasnú vládnu a koaličnú krízu (vlastnými slovami) politologicky. V nasledujúcom texte redakcia HD sumarizuje jeho úvahy.


"Aktuálne sa na moci podieľa približne desať politických subjektov. Nie štyri, ale desať. K priznaným štyrom koaličným partnerom prirátajte Progresívne Slovensko, ktoré má prezidentku Čaputovú. Madam z paláca statočne mieša kartami a koordinuje vzburu proti Matovičovi - to nevidí len slepý." Píše v statuse na sociálnej sieti Ľuboš Blaha.

Reprofoto FB (@Ľuboš Blaha)


Avšak ani OĽaNO nie je jeden politický subjekt. BLaha ho rozoberá na drobnejšie: "Potom sa pozrite dovnútra OĽANO a nájdete tam Lipšicovo hnutie NOVA na čele s Grendelom, náboženských fundamentalistov z Kresťanskej únie okolo Záborskej a Budajovu Zmenu zdola."

Žiadnu politickú istotu, súdržnosť a pevnosť nepredstavuje podľa Ľuboša Blahu ani strana Veroniky Remišovej: "Za ľudí je takisto rozčesnuté na slniečkarsku šeligovskú časť, ktorá plní pokyny z ambasády (Valášek a M. Kollár sú už fuč, Benčík sa už nakláňa) a Remišovej pragmatické krídlo, ktorého prioritou sú funkcie a korytá. Fungujú prakticky ako dve samostatné strany."

"A potom máte ešte OKS v SaS-ke, Dostál. A vlastne aj Osuský, ktorý je viac OKS ako SaS. Čistí pešiaci ambasády... Dokopy 10 subjektov. A každý z nich teraz začne vyvreskovať, čo chce. Toto neskončí o týždeň, z tohto bude Sága rodu Forsythovcov." Dokončuje výpočet straníckych politických ambícií na účasť na moci Ľuboš Blaha.

Blaha: Kolíková si myslí o voličovi to isté, čo Haščák, že volič je "ho...no"
01 | 03 | 2021 | editor01hd


Podľa neho - "Boris Kollár si len vypýtal oddychový čas, nikto neverí tomu, že práve Sme rodina je reálna strana, ktorá visí na rozhodnutí predsedníctva - takto to v mafiách nefunguje. Proste si našli zámienku, aby sa na to vyspali."
OĽaNO je zhluk atómov

Smerom dovnútra OĽaNO Blaha píše: "Premiér Matovič sa nemôže spoľahnúť ani na podporu vlastnej strany, zozbieral si svojich "Pročkov" po ulici. Napríklad takú poslankyňu Tabak našiel tak, že si na jednom z protestov spolu sadli na schody, pokecali a bolo. Takéto stupídne a obskúrne postavičky vedia koaliční konkurenti "presvedčiť" dobrou ponukou za štvrťhodinku. Nezabúdajme, OĽaNO nie je strana, ale zhluk atómov. Matovič sa nemá o čo oprieť."

"Jeden hráč je nepriznaný a veľmi mocný: Lipšicova NOVA je masírovaná z ambasády, to isté platí o časti Za ľudí, nehovoriac o prezidentke, ktorá má eminentný záujem, aby vláda ostala tvrdo protiruská a celému svetu demonštrovala, že Sputnik je No-Go. Určite ste zachytili Čaputovej vyjadrenie, že odmieta Sputnik, lebo tu nie je podľa európskych pravidiel. V preklade - my sme pripravení podľa pravidiel umierať v tisícoch, len aby nás pohladili v Bruseli a Washingtone. Toto hovorí Čaputová národu." obracia sa na čitateľov svojho statusu na sociálnej sieti Ľuboš Blaha.

Blaha: "Ľudia majú plné zuby neoliberálneho systému, ktorý ich zotročuje, ubíja a zbavuje svojprávnosti"
Ľuboš Blaha chváli alternatívne médiá. V nich je priestor na hlbšiu diskusiu. Tie štandardné podľa neho neponúkajú alternatívy, systémovú kritiku ani skutočný dialóg. "Zívam, keď si na diskusie v nich čo i len pomyslím," napísal v najnovšom... Čítať ďalej
27 | 02 | 2021 | Michal Filek


"Matovič sa nemôže spoľahnúť na vlastnú stranu. Ani na Borisa Kollára, pretože ten za dobrý kšeft predá aj vlastnú ženu - niektorú. On nie je konzervatívec ani liberál, on je vekslák. A čaká na lepšiu ponuku.Tromfy v rukách majú koaliční vzbúrenci, pracovne ich nazvime Yankee Doodle. Určite už lámu klub OĽaNO, aby vystriedali Matoviča Hegerom alebo Grendelom. Heslo dňa - blázna sa treba zbaviť. Nech to stojí, čo to stojí . Matovič sám neodíde. On to vidí inak: práve keď išiel spasiť celý svet, hodili mu polená pod nohy, všetci tí zlí vrahovia ako Sulík a Remišová. A on vydrží, aj keby ho mali ukrižovať. On je vyvolený, on je spasiteľ! Zhruba takéto niečo sa odohráva doma v hlave u Igora. Spasitelia neodstupujú, jedine, že by si dali pilulku."
Kollárov týždeň má vyčistiť vodu

Podľa Ľuboša Blahu má Kollárov "týždeň" vyčistiť vodu. Buď sa dostatok poslancov OĽaNO podarí nakúpiť, pardon, presvedčiť - alebo nie. Od toho závisí, či sa vláda zrekonštruuje. Nie je vylúčené, že ak sa manéver nepodarí, Sulík s Remišovou stiahnu chvosty. Áno, áno, zase by sa historicky znemožnili, keby s nimi po celom tomto divadle Matovič opäť vytrel podlahu, ale nájdu si nejakú výhovorku a budú hovoriť o žltej karte a poslednej šanci pre Igora. A podobné kaleráby. Do parlamentu sa už nedostanú, ale korytá sú korytá."

"Celé je to len fraška. Jediné skutočné riešenie celého tohto chaosu na Slovensku sú predčasné voľby. Nielen odchod Matoviča, ale aj odchod jeho spolupáchateľov." končí svoj status poslanec Ľuboš Blaha.

Čelíme tomu najsilnejšiemu nepriateľovi celých dejín - ľudskej hlúposti, soptí Blaha
Dnešné hlasovanie v parlamente dopadlo tak, ako sa očakávalo, núdzový stav sa predlžuje. S nevôľou to nesie aj poslanec za Smer-SD Ľuboš Blaha, ktorý sa k tomu vyjadril v statuse na sociálnej sieti. Čítať ďalej
26 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik