Čelíme tomu najsilnejšiemu nepriateľovi celých dejín - ľudskej hlúposti, soptí Blaha
26 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Dnešné hlasovanie v parlamente dopadlo tak, ako sa očakávalo, núdzový stav sa predlžuje. S nevôľou to nesie aj poslanec za Smer-SD Ľuboš Blaha, ktorý sa k tomu vyjadril v statuse na sociálnej sieti.


Zrejme málokto očakával, že ak sa v parlamente zíde dostatočný počet koaličných poslancov, že predĺženie núdzového stavu neodhlasujú. Stalo sa, a tak núdzový stav pokračuje aj od 1. marca. S veľkou nevôľou to nesie najmä opozícia, ktorá na jeho predĺženie nevidí dôvod. Zásadne proti je aj poslanec za Smer-SD Ľuboš Blaha.
Sľubovali diskusné leto, ale nebola ani diskusná jeseň, zima a nebude ani jar

„Celé dopoludnie som v parlamente bojoval a potom príde hlasovanie, 83 Pročkov poslušne stlačí gombík... a núdzový stav je predĺžený... a diskusia o Pláne obnovy zarezaná,“ píše v úvode evidentne rozladený Blaha, ktorý, podľa vlastných slov poctivo vysvetľoval vládnym poslancom, že kým nezrušia povinné testovanie, čísla nakazených budú stúpať a ďalej budeme najhorší v počte úmrtí aj hospitalizácií.

„Vidí to každý. Ale nie - to je akoby ste hrach na stenu hádzali. Oni potrebujú núdzový stav, aby bránili ľuďom v protestoch a aby mohli obstarávať za miliardy bez súťaží - ich program sa dá zhrnúť do dvoch slov: terorizovať a kradnúť,“ hnevá sa smerácky poslanec, ktorého hnevá aj to, ako sa u nás pristupuje k Plánu obnovy.

„V iných štátoch sa už mesiace organizujú okrúhle stoly o Pláne obnovy, o miliardách z EÚ, prebieha vášnivá diskusia medzi vládou a parlamentom, v Taliansku kvôli tomu dokonca padla vláda. A u nás nič. Plán obnovy stále neexistuje. Ide o šesť miliárd, ale verejná debata žiadna. Sľubovali diskusné leto a nebola ani diskusná jeseň, ani diskusná zima a zjavne nebude ani diskusná jar,“ nechápe Ľuboš Blaha. Podľa ktorého vláda môže cez Plán obnovy financovať aj výstavbu bytov, ktorú sami sľubovali. Jediné čo ho teší, je to, že rastie počet podpisov pod petíciu na referendu.

Matovičova vláda už nevládze, oni sa už len vzájomne kanibalizujú, tvrdí Blaha
Kauza dovozu ruskej vakcíny Sputnik V na Slovensko neutícha. Na vzájomné naťahovačky premiéra a ministerky Remišovej zareagoval v statuse poslanec Ľuboš Blaha, podľa ktorého sa vakcíny u nás nedočkáme. Čítať ďalej
22 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik



Oni netušia, čo robiť, nemajú vzdelanie, skúsenosti, zdravý rozum ani múdrosť

Už sme na šesťcifernom čísle, čiže o niekoľko týždňov by sme to mohli vyzbierať. Iná cesta neexistuje. Referendum!“ vyhlasuje hrdo Ľuboš Blaha a vzápätí upokojuje ľudí aby sa nebáli, že predčasné voľby sú protiústavné.

„Ak toto hovorí nejaký ústavný právnik, rovno nech vráti diplom,“ konštatuje poslanec, podľa ktorého v situácii, kedy v núdzovom stave berú ľuďom slobodu prejavu, slobodu zhromažďovania, slobodu pohybu a ďalšie základné ľudské práva, už ostalo len jediné ľudské právo. „Zastavíme ich. Musíme. Tá arogancia je do očí bijúca. Ale čo je horšie: my čelíme tomu najsilnejšiemu nepriateľovi celých dejín - my čelíme ľudskej hlúposti,“ píše ďalej Ľuboš Blaha, podľa ktorého v parlamente sedia hlasovacie mašiny, ktoré iba sedia a slepo čumia pred seba.

„Oni netušia, čo robiť, nemajú vzdelanie, nemajú skúsenosti, nemajú zdravý rozum, nemajú múdrosť. Oni nevedia zhola nič. Len vrieskať a nadávať na Smer. Ženú Slovensko do pekla a už to vidí každý,“ končí svoj status Blaha.

Koalícia je v troskách, Blaha vyzýva - "poďme ich doraziť referendom"!
Armagedon, miesto, na ktorom sa zhromaždili mocibažní... Podobný obraz opisuje poslanec NR SR Ľuboš Blaha a konštatuje, že to, čo sa volá koalícia, sú iba trosky sľubov. Čítať ďalej
12 | 02 | 2021 | Ivan Brožík