Valášek (Za ľudí) odchádza z koalície: Matovičov nákup Sputnika je pľuvanec našim európskym partnerom
01 | 03 | 2021 I Petra Demková
Poslanec a predseda Výboru NR SR pre európske záležitosti Tomáš Valášek (Za ľudí) opúšťa vládnu koalíciu. „Tajné vojenské lety. Neoverené ruské vakcíny. Záhadný sprostredkovateľ blízky Vladimírovi Putinovi. Sem sa dopracoval predseda vlády Slovenskej republiky rok po voľbách. ... Igora Matoviča zastaviť nemôžem, ale viem mu zabrániť konať v mojom mene,“ napísal  na Facebook.
Pľuvanec

„Namiesto vyvodenia zodpovednosti a nápravy sa premiér uprel na zháňanie neoverenej ruskej vakcíny. Krok, ktorý popri riziku podkopania dôvery občanov v proces očkovania predstavuje ešte aj pľuvanec našim európskym partnerom," konštatuje.
Koketovanie s extrémami

"Voľby viedli k vzniku vlády, ktorá mala po rokoch Ficovho a Dankovho koketovania s extrémami európskej politiky navrátiť túto krajinu medzi normálne, rešpektované krajiny Západu. Tam, kde je Slovensko bezpečné, kde má obchodných partnerov a kam patrí hodnotami zakotvenými v našej ústave. Akosi prirýchlo sa na to zabudlo,“ vyjadruje sklamanie Valášek.

Matovičov triumf: Slovensko nakúpi dva milióny kusov ruskej vakcíny Sputnik V
01 | 03 | 2021 | sefredaktor


Zodpovedný politik, podčiarkuje Valášek, sa nepozerá iba na svoj mikrosvet. „Položí si na jednu misku váh svoje úspechy, ale na druhú aj zlyhania koalície a vlády, ktorej je súčasťou. "A keď to zlé preváži to dobré, je čas zabojovať za zmenu, a keď neuspeje, odísť. Dnes je ten deň," konštatuje.

"Veď Igor Matovič nie je jediný, komu napadlo vykryť nedostatky vakcín Sputnikom. Ale normálne krajiny ako Nemecko či Rakúsko sa z úcty k zdraviu vlastných občanov a spoločnej európskej dohode rozhodli neurobiť tak bez súhlasu Európskej liekovej agentúry. Nie preto, že si myslia, že vakcína je alebo nie je bezpečná – ale preto, lebo my dnes nevieme, či je. Iba Maďarsko, a teraz aj Slovensko, vstúpili do tejto siene hanby,“ myslí si poslanec NRSR.

Potvrdené! V Košiciach pristálo lietadlo s ruskou vakcínou Sputnik V
Pomoc z Ruska už pristála! Ako prvý o tom informoval líder SNS Andrej Danko. Vo víkendovom videu uviedol, že Slovensko rokovalo s ruskou stranou o kúpe ruskej vakcíny proti COVID-19, píše Pluska. Čítať ďalej
01 | 03 | 2021 | Timotej Dudka


Už dlhšie avizujem, že mám zásadný problém so spôsobom, akým bojujeme s pandémiou. Ľudia umierajú a strácajú dôveru, že vláda vie, čo robí, a že ich vie vyviesť z tejto krízy. Preto som otvorene povedal, že minister zdravotníctva by mal odísť a jeho miesto by mal prebrať profesionál. Lebo pre normálnu vládu by malo byť neprijateľné, že rok od začiatku pandémie minister nemá poriadne rozchodené tak základné veci ako trasovanie nakazených,“ napísal Valášek.

Matovič Čaputovej: Zneužívaš pandémiu. Čaputová Matovičovi: Tváriš sa ako obeť, skutočné obete sú na cintoríne!
Igor Matovič niekoľko dní rokoval s odborníkmi, aby našli riešenie na katastrofálnu situáciu vo vývoji pandémie. Na sociálnej sieti si však nezabudol rypnúť nielen do opozície, ale opäť aj do prezidentky. Čítať ďalej
01 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik