Saková: "Opatrenia majú začať platiť zajtra a my stále nič neviem. Pustite tam konečne odborníkov!"
28 | 02 | 2021 I Michal Filek

Od pondelka majú na Slovensku začať platiť prísnejšie opatrenia na zníženie mobility a zatavenia šírenia pandémie. Aj keď o nich celý týždeň rokovali odborníci s premiérom, doteraz o nich oficiálne nič nevieme. Dokonca nepoznáme ani termín, kedy nám ich vláda predstaví. Takéto vajatanie podrobila ostrej kritike predchádzajúca ministerka vnútra Denisa Saková. 




"Dnes (sobota 27. 2., pozn. HD) všetky médiá postupne priniesli - zatiaľ údajný a neoficiálny zoznam opatrení, na ktorých sa mali dohodnúť za okrúhlym stolom odborníci s vládou. Na oficiálnu verziu čakáme už od utorka - päť dní mlčania a rokovaní stálo 461 ľudských životov," píše v úvode Saková.





Exministerka sa rozhodla nehodnotiť samotný obsah pripravovaných opatrení. Viaceré z nich totiž mali byť prijaté už dávno. Napríklad sprísnený režim na hraniciach, či povinné FFP2 respirátory. Zarazilo ju však načasovanie.




Hnev ľudu: Matovičovi museli zvýšiť ochranu, ktorú má mať aj hlavný hygienik Mikas
Boj s pandémiou a nepopulárne opatrenia spôsobujú, že vláda Igora Matoviča, ale aj on sám, čelí hnevu ľudí. Vyhrážky na adresu premiéra spôsobili, že dostal zvýšenú ochranu, ale chrániť údajne musia aj hlavného hygienika Jána... Čítať ďalej
28 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik



"Opatrenia vraj majú vstúpiť do platnosti od pondelka - 1. marca, t.j. už zajtra. Opatrenia ovplyvnia milióny životov na celom Slovensku a my všetci opäť nič oficiálne nevieme.  Nie je známy žiadny čas tlačovej konferencie, na ktorej by mali byť oznámené a ľuďom tak neostáva nič iné, len sledovať nedeľné diskusné relácie prípadne sociálne siete. A pričom jedno z opatrení z neoficiálneho plánu je zlepšiť komunikáciu opatrení," píše zmätená Saková.


Samotný plán údajne tiež obsahuje podmienku, že ak sa situácia v krajine nezlepší do troch týždňov, ideme do tvrdého vypnutia celej krajiny - vrátane priemyslu. Pričom analytici sa už teraz ozývajú, že tri týždne je na zásadné zlepšenie krátky čas.



"Prosím páni politici - nechceme už atómové bomby, "druhé SNP", celoplošné testovanie či skríning, chceme len jasné a zrozumiteľné riešenia, ktoré toto masívne umieranie zastavia. A ak to neviete - priznajte to a pustite tam vládu odborníkov."


 

Blaha: "Seniori že nevytvárajú hodnoty a mali by teda umrieť? Veď to je hnus! Kde je prokurátor?"
"A je to oficiálne. Vládna koalícia doslova odpísala staršiu generáciu," píše vo svojom najnovšom statuse na facebooku poslanec Ľuboš Blaha. O našich mamách a otcoch sa dnes vyjadrila šéfka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová nasledovne.... Čítať ďalej
28 | 02 | 2021 | Michal Filek