Matovič ohuroval Merkelovú a ako to dopadlo? Máme 5-krát viac mŕtvych a nielen kvôli zdravotníctvu
27 | 02 | 2021 I Michal Filek

Alojz Hlina opäť pripomenul zásadný rozdiel pri zvládaní pandémie medzi Slovenskom a Nemeckom, kde bol premiér predstaviť svoju atómovú bombu najprv. Pri prepočte na obyvateľa u nás zomiera 5x viac ľudí, ako tam. A okrem lepšieho zdravotníctva za to vraj môže aj lepšie zvládanie procesov. Skrátka, nevládnu im štvorosobové strany, ako u nás. 




Ako teda Matovič ohuroval Merkelovú a ako to dopadlo.


"Matovič sa na summite lídrov v októbri ohlásil u Angely Merkelovej s tým, že má geniálny nápad, s ktorým zachráni svet. Tak geniálny, že ho radšej nepovedal najväčšej vykrádačke svojich nápadov, prezidentke Čaputovej. Ako prvej to povedal práve jej. Ako to dopadlo?"

5x viac mŕtvych



Nuž, podľa Hlinu má Nemecko cca. 83 mil. obyvateľov. Za posledných 24 hodín tam na Covid umrelo 369 občanov. Slovensko má 5,5 mil. obyvateľov, u nás na Covid zomrelo za včera 109 ľudí. To vraj znamená, že na Slovensku zomrelo cca. päťkrát viac ľudí na milión obyvateľov ako v Nemecku.


"Áno, môžeme povedať, že nemecké zdravotníctvo je niekde inde, ale nie až tak inde, aby to bol takýto obrovský rozdiel," myslí si Hlina.


Hlina: Keď sa situácia úplne vymkne z rúk, Matovič príde s odhalením sprisahania homosexuálnej lobby
23 | 02 | 2021 | sefredaktor

Bývalý predseda KHD pripomína, že dnes sa niektorí pedagógovia pozastavujú nad pripravovaným referendom, lebo veď poslanec má mať čas na prácu 4 roky. Hlina sa ich však pýta, kde boli, keď v parlamente 8 rokov pôsobila strana (OĽaNO, pozn. HD), ktorá mala štyroch členov a ďalších nebrala.



"Veď v Ústave SR je jasne napísané, že občania sa majú právo združovať (jav priebežný) a nie združiť (jav konečný), ako to bolo v OĽaNO."



Prečo majú Nemci výsledky?

Podľa neho Nemci majú výsledky preto, že áno, majú lepšie zdravotnícvo, ale hlavne preto, že majú lepšie riadenie procesov. Žiadne epické činy nevyzretých, ale poctivá práca, dôsledné dodržiavanie a politici idú príkladom.



"Žiadne manévre, žiadne "druhé SNP", ale poctivé vyhľadávanie ohnísk, trasovanie, karantenizácia. Ale treba aj povedať, že tam majú aj stany ako CDÚ/ CSÚ a nie strany, ktoré vybabrú so systémom. Žiadne štvorosobové strany a žiadne klamanie s názvom strany."



"Matovič musí odstúpiť, zlyhal na celej čiare! Zomierajú tu ľudia," konštatuje Hlina
Premiér Matovič to prehral na celej čiare aj u Alojza Hlinu, s ktorým sa pred voľbami hotovali vládnuť. Svoju nevôľu nad súčasnou situáciu vyjadril expredseda KDH aj vo svojom statuse. Čítať ďalej
17 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik