Sulík sa mieša vedcom do remesla. Tvrdí, že vakcína mení našu DNA a lekár len krúti hlavou
24 | 02 | 2021 I Diana Zaťková

Obavy z očkovania sú také staré ako očkovanie samotné. Nemôžme sa teda čudovať, že strach z možných následkov majú nielen bežní občania, ale aj politici. Najnovšie sa nechal počuť minister hospodárstva Richard Sulík, že moderné mRNA vakcíny menia ľudskú DNA, informuje portál ereport.sk.


„Ja by som si netrúfal posúdiť vakcínu, hlavne keď tieto nové vakcíny zasahujú aj do ľudskej DNA,“ povedal v nedeľnej diskusii O 5 minút 12 vicepremiér Richard Sulík s tým, že sú otázne dlhodobé následky po očkovaní takouto vakcínou.

Toto vyjadrenie ihneď postavilo do pozoru odborníkov. Podľa známeho lekára nemení DNA vakcína, ale niečo oveľa obyčajnejšie. „Najčastejším argumentom odporcov očkovania proti COVID-19 je použitie mRNA vakcín a ich údajné ovplyvňovanie DNA s následnými dlhodobými nežiadúcimi účinkami. Ide o hoax, ktorého šíreniu pomáhajú aj nešťastné vyjadrenia niektorých politikov,“ prezradil lekár Milan Kulkovský.

„Pravda je taká, že tieto vakcíny nemenia sekvenciu našej DNA. Bunky nútia vytvárať antigén mimo ich jadra, teda bez vplyvu na DNA. Nie je absolútne žiadny dôvod obávať sa nedajbože mutácií,“ vysvetlil odborník. Ten ďalej zdôraznil, že ľudia, ktorí sa obávajú zmeny DNA by sa mali vyhýbať oveľa bežnejšej veci. A to alkoholu.

Matovič, Sulík, Kollár a Remišová mi zobrali desať rokov života, tvrdí Andrej Danko
Predseda mimoparlamentnej SNS Andrej Danko sa rozhodol vo videu apelovať na ľudí, nech zatlačia na poslancov aby nepodporili predĺženie núdzového stavu. Čítať ďalej
24 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik


„Pred pár rokmi bola v časopise Nature publikovaná štúdia, ktorá potvrdila, že alkohol spôsobuje nezvratné genetické zmeny v kmeňových bunkách. Acetaldehyd, ktorý v tele vzniká pri spracovaní alkoholu, pôsobí v tele ako toxín. Tento sa dokáže „prerezať“ cez DNA a trvalo ju poškodiť,“ upozorňuje lekár.

Sulík však nielen že šíri hoaxy, ale aj verejne priznáva, že sa momentálne očkovať nedá. Chce mať v prvom rade možnosť výberu ktorou vakcínou sa zaočkuje. Samozrejme chce počkať, aby mohol sledovať prípadné vedľajšie účinky.

Biznis na občanoch? Mobilné odberové miesta zarábajú desaťtisíce eur!
Zriadiť si mobilné odberné miesto sa oplatí. Takýto poskytovateľ dostane od štátu aj 30–tisíc eur mesačne," napísal portál 1.pluska.sk. Igor Matovič totiž tvrdošijne trvá na tom, že AG testy sú atómovou bomobou na covid. Ľudia síce dostanú na... Čítať ďalej
24 | 02 | 2021 | Michal Filek


„Ja sa teraz nebudem očkovať, počkám si, až keď budem na rade a vyberiem si vakcínu. Potom budeme aj viac o tých vakcínach vedieť. A nejako sa rozhodnem,“ zahlásil minister hospodárstva.

Keby takto zmýšľali všetci, keby si všetci mohli vybrať vakcínu, keby všetci čakali na možné vedľajšie účinky... Mali by sme tu núdzový stav do konca storočia.

„Ivermectin zachránil už milióny životov a mal by sa používať aj u nás!“ Tvrdí doktor Török
Slovensko v boji s Covidom stále ťahá za ten najkratší koniec a liečba Ivermectinom je iba „v plienkach“, no doslova šokujúce slová doktora Pavla Töröka naznačujú, že by sa to malo urýchlene zmeniť. Čítať ďalej
24 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik