Belousovová varuje pred prerušením vzťahov s Ruskom: "Európa sa stáva len príveskom USA"
13 | 02 | 2021 I

Anna Belousovová sa pozastavuje nad slovami ministra zahraničia Sergeja Lavrova o tom, že Rusko vážne uvažuje o prerušení vzťahov s Ruskom. Politička hovorí, že Rusko si už nenechá zasahovať do vnútorných záležitostí svojho štátu a pýta sa, komu prerušeniu vzťahov prospeje. A tvrdí, že najviac to prospeje USA, ktorých kolóniou sa EÚ stáva. 


"Keď sa už ruský minister zahraničia Lavrov vyjadril, že " Ak chcete mier, musíte sa pripraviť na vojnu" a Rusko vážne uvažuje o prerušení vzťahov s EÚ v prípade, že táto prijme ďalšie sankcie voči Rusku za uväznenie Navaľného, známená to len jedno : Rusku už došla trpezlivosť s krajinami EÚ a ich sústavnými pokusmi o zasahovanie do vnútorných záležitostí ich štátu," píše Belousovová.


Rusko bez Európy podľa nej vyžije, hoci prerušenie vzťahov s EÚ bude znamenať aj pre nich problémy. No svet nie je len Európa. Rusko má veľmi dobré vzťahy s Čínou, Brazíliou, Indiou atď. No horšie dôsledky to vraj bude mať pre Európu.


Lavrov tvrdí, že EÚ sa pristúpením východoeurópskych "nedospelých" krajín stala rusofóbnou
13 | 02 | 2021 | Diana Zaťková

Rusko je totiž vojenská veľmoc, významný ekonomický a politický partner. Krajina s ohromnými surovinovými zásobami.


"Prerušenie vzťahov nebude pre nikoho dobré. Preto by nás malo zaujímať, čo kto z toho bude mať, že EÚ sa správa ako poslušný nástroj na presadzovanie záujmov USA?! No Slovenská republika určite nič dobré," hovorí.


Prerušenie vzťahov s jednou šestinou sveta zvlášť v súčasnej situácii je hazard a nezodpovednosť. A pýta sa, kvôli komu a čomu nás do toho ženú?


Nie je to vraj kvôli rozpútaniu novej studenej vojny a ziskom zbrojárskeho priemyslu?


"Pritom spolupráca Európy a Ruska by z tohto regiónu vytvorila silné, svetové ekonomické centrum, ktoré by hravo mohlo konkurovať USA. A v tom je pes zakopaný!  Práve tomu treba zabrániť! Európa sa tak stále viac stáva len príveskom , alebo kolóniou USA," má v tom jasno Anna Belousovová.


Belousovová si podala Danka: Pošlite ho na psychiatriu s Matovičom
11 | 02 | 2021 | editor01hd