Česi postrehli, že migrantov na Slovensko prevážal český vodič v českom kamióne
12 | 02 | 2021 I Diana Zaťková

České médiá postrehli, že slovenská polícia na sociálnej sieti informovala o ďalšom prípade zadržania nelegálnych migrantov na územie Slovenskej republiky. Najviac ich zaujímalo vyjadrenie polície, že migrantov našli v českom kamióne s českým vodičom.


Ako informuje portál  sputniknews.cz, k prvému zadržaniu došlo v meste Sobrance, ku druhému potom v meste Sereď. V príspevku na sociálnej sieti uviedli policajti, že kontrolovali v meste Sobrance štyroch štátnych príslušníkov Líbye bez cestovných dokladov. O niekoľko hodín neskôr zaznamenali kamery, ktoré monitorujú vonkajšiu hranicu s Ukrajinou, jej neoprávnené prekročenie neznámymi osobami.

"Krátko po incidente kontrolovali policajti Oddelenia hraničnej kontroly Vyšné Nemecké v katastrálnom území obce Vyšné Nemecké, okres Sobrance, dvoch štátnych príslušníkov Nepálu. Všetci cudzinci boli predvedení na oddelenie z dôvodu zistenia totožnosti," napísali policajti na sociálnej sieti.

Ako však polícia skonštatovala, nebol to jediný prípad. Na opačnom konci Slovenska bola hliadka Oddelenia cudzineckej polície Dunajská Streda privolaná na preverenie informácie, že v areáli skladu v meste Sereď boli nájdení traja cudzinci.

Česko má prvý prípad úmrtia po očkovaní. Prečo vakcínu nezvládol?
Štátny ústav pre kontrolu liečiv v stredu prijal hlásenie o úmrtí človeka, ktoré mohlo súvisieť s vakcínou proti COVID-19. Senior bol v terminálnom štádiu iného ochorenia. V stredu to povedala šéfka ústavu Irena Storová. Jej úrad teraz bude... Čítať ďalej
11 | 02 | 2021 | Timotej Dudka


"Cudzinci sa nachádzali v nákladovom priestore kamiónu registrovaného v Českej republike. Do nákladového priestoru kamiónu nastúpili za pomoci prevádzačov v Rumunsku. Vodičom kamiónu bol štátny príslušník Českej republiky, ktorý prevážal regálové systémy z Rumunska na Slovensko," píšu v príspevku.

Hliadka cudzineckej polície Dunajská Streda po príchode na miesto zistila, že ide o dvoch dospelých štátnych príslušníkov Pakistanu a dospelého štátneho príslušníka Afganistanu. Všetci boli žiadatelia o azyl v Rumunsku.

"Všetci cudzinci boli podrobení vyšetreniu na covid-19 prostredníctvom Hasičského a záchranného zboru," dodali policajti.

Salzburg: Nelegálna lyžovačka, prísne kontroly a vysoké pokuty
Nelegálna lyžiarska turistika hnevá miestnych obyvateľov Salzburgu. Sťažujú sa na nedodržiavanie prijatých pravidiel. Na vine sú aj platformy sprostredkujúce ubytovanie turistom. Úrady nelenia a znásobili intenzitu kontrol i výšku pokút, píše... Čítať ďalej
11 | 02 | 2021 | Ingrid Vrabcová