Pacient, u ktorého bolo podozrenie na juhoafrickú mutáciu, zomrel
11 | 02 | 2021 I sefredaktor
Pacient, ktorý sa vrátil z Afriky so zatiaľ neznámym typom koronavírusu, už nežije. Potvrdila to nitrianska nemocnica pre portál sme.sk.

„Pacient, u ktorého bolo podozrenie na africkú mutáciu ochorenia COVID-19, bohužiaľ dnes zomrel,“ povedala hovorkyňa nemocnice Tatiana Kubinec. Stále nie je potvrdené, o aký typ korona infekcie v  eho prípade išlo. "K identite, stavu, ako aj priebehu ochorenia pacienta sa vyjadrovať nebudeme,“ dodala Kubinec.

Podľa zdroja sme.sk malo ísť o šesťdesiatnika z okresu Nové Zámky, ktorý pricestoval z egyptskej Hurghady. V nitrianskej nemocnici ho hospitalizovali minulý týždeň.

Čítajte viac: https://mynitra.sme.sk/c/22595138/pacient-u-ktoreho-bolo-podozrenie-na-africku-mutaciu-dnes-zomrel.html?ref=trz

Regionálny úrad verejného zdravotníctva informoval, že britskú mutáciu u pacienta vylúčili. Daša Račková z Úradu verejného zdravotníctva povedala, že osoba s cestovateľskou anamnézou sa pri ceste z rizikovej krajiny riadila platnými opatreniami.

"Zaregistrovala sa na webe koronagov.sk a šla do domácej izolácie s následným potvrdením pozitivity. Prvé blízke kontakty boli dosledované miestne príslušným regionálnym úradom verejného zdravotníctva. Bola im nariadená domáca izolácia a následné testovanie, pozitívne vzorky budú tiež sekvenované," informovala Račková.

Čítajte viac: https://mynitra.sme.sk/c/22595138/pacient-u-ktoreho-bolo-podozrenie-na-africku-mutaciu-dnes-zomrel.html?ref=trz