Chmelár: Máme špeciálneho prokurátora s politickými prepojeniami typickými skôr pre Severnú Kóreu ako pre demokratický štát
06 | 02 | 2021 I sefredaktor
"Pamätáte sa, priatelia, na časy, keď Igor Matovič, Monika Tódová a podobní moralizovali nad tým, že generálny prokurátor Jaromír Čižnár bol spolužiakom Roberta Fica?" píše v statuse na FBpublicista Eduard Chmelár.

Každý sme mali nejakých spolužiakov, píše analytik,  a iste sa zhodneme na tom, že vyvodzovať z toho nejaké závery je viac než paranoidné - s mnohými sa naše cesty rozišli a názorovo nemáme spolu nič spoločné. Ale Igor Matovič má rád, keď sa robí politika "inak".

"A tak tu zrazu máme špeciálneho prokurátora s politickými prepojeniami, ktoré sú typické skôr pre Severnú Kóreu ako pre demokratický štát. Generálny prokurátor, šéf tajnej služby, premiér, dvaja ministri, podpredseda parlamentu, dve desiatky poslancov - to všetko sú ľudia, ktorí s Danielom Lipšicom úzko politicky spolupracovali alebo boli dokonca jeho podriadení.

Ak si v situácii, pokračuje publicista, keď mal parlament na výber spomedzi troch špičkových odvážnych nepodplatiteľných prokurátorov, poslanci vyberú trestaného politika napojeného na vládnu koalíciu a advokáta, ktorý zastupuje osoby v konaní pred Špeciálnou prokuratúrou (neviem si predstaviť väčší konflikt záujmov) - už nikdy nikoho nepresvedčia, že im ide o nevyhnutnú očistu spoločnosti, a nie o účelovú politickú pomstu.

"Boj proti mafii sa tak mení na boj medzi dvoma mafiánskymi skupinami. Celé zle", uzatvára E.Chmelár.