Blaha: Jediná cesta ako sa zbaviť Matoviča je referendum o predčasných voľbách
06 | 02 | 2021 I Aneta Leitmanová
Poslanec Smeru Ľuboš Blaha si je istý, že ak by vláda umelo nepredlžovala núdzový stav, dnes by bolo na Námestí SNP v Bratislave 100 tisíc ľudí a demonštrovali by proti Matovičovmu režimu, píše v statuse na sociálnej sieti.

"Tu by dnes stálo sto tisíc ľudí. Na námestí v Bratislave. Odborári by protestovali proti tomu, že Matovičova vláda likviduje tripartitu. Ľudia by protestovali proti Lipšicovi. Slováci by tu stáli, aby bránili svoju slobodu pred Matovičom," tvrdí opozičný poslanec.



Podľa jeho slov jedinou schodnou a legálnou cestou ako povaliť súčasnú vládu je vypísanie referenda o predčasných voľbách, a preto vyzýva ľudí, aby sa zapojili do petičnej akcie. "Súhlasím, nebude to ľahké. Ale my robíme maximum, aby sme to zvládli. Nemôžeme vyraziť do ulíc a zbierať podpisy, pretože by nás Matovičova polícia okamžite zavrela do basy. Im je jedno, či porušujú zákony a ústavu, majú svojho Lipšica, ktorý im prikývne na všetko," vyhlásil Blaha.


Blaha: Lipšic, ktorý zahýbal žene so Zsuzsovou, nemôže byť špeciálny prokurátor
Poslanec Smeru Ľuboš Blaha mal v parlamente zásadný prejav v rozprave k voľbe špeciálneho prokurátora. Daniela Lipšica označil za človeka, ktorý nie je hodný byť ani vrátnikom na roľníckom družstve. Blaha video svojho prejavu zverejnil na sociálnej... Čítať ďalej
06 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik


Poslanec opakuje, že Smer rozpošle ľuďom petičné hárky aj s obálkami a preplatí všetky náklady na poštovné. Zároveň upokojuje ľudí, aby sa nebáli, že vláda cez svoje páky na poštu zmarí túto formu zberu podpisov.

"Rozumiem vašim obavám, priatelia, že na pošte môže dôjsť k podvodom, skartácii a likvidácii hárkov. Ale pozor, ak by sa o to niekto pokúsil, ide o trestný čin marenia referenda a v období núdzového stavu je trestná sadzba ž šesť rokov tvrdej basy. Žiadna poštárka za 700 eur mesačne nebude riskovať 6-ročnú basu a verte, že takéto niečo by sa roznieslo," uvádza Blaha.

Fico: Smer podporuje referendum o predčasných voľbách. Ľudom uhradí náklady na zber podpisov
05 | 02 | 2021 | editor01hd


Podľa neho najmä predstavitelia Kiskovej strany Za ľudí sa už teraz ľuďom posmievajú a odkazujú, že aj keby boli petičná akcia aj referendum úspešné, oni za predčasné voľby nezahlasujú. "Vraj je im jedno, čo si väčšina Slovákov myslí, ich od válovov nikto nedostane, čo tam po ústave, čo tam po zákone. Veď uvidíme – takých už v dejinách bolo, čo nechceli rešpektovať väčšinu národa a nedopadli dobre," konštatuje Blaha.

Poslanec hovorí, že ak by vláda uvoľnila opatrenia a odvolala núdzový stav, ľudia by vyšli do ulíc a protestovali by proti Matovičovmu šialenstvu. "Oni sa uzavreli vo vlastnej bubline a myslia si, akí sú milovaní národom. A pritom stačilo, že na milimeter povolili drakonické opatrenia a hneď mali 40 tisíc ľudí v uliciach. Ešte dnes ľudí, čo našli odvahu a išlo do ulíc, zastrašujú a predvolávajú na políciu," napísal Blaha.

Primátor Kežmarku a poslanec Ferenčák: Ľudia chcú referendum a parlamentné voľby
Poslanec Hlasu-SD a primátor podtatranského Kežmarku Ján Ferenčák hovorí, že prieskumy verejnej mienky dokazujú, že ľudia si prajú referendum o predčasných voľbách. Píše o tom v statuse na sociálnej sieti. Čítať ďalej
01 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.