Obrovská hanba pre Slovensko. Už aj Česi sa pýtajú: Koľko máte ešte vo väzniciach samovrahov?
03 | 02 | 2021 I Diana Zaťková

České médiá sa obuli do slovenskej ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej. O každom pokuse o sebevraždu vo väzení hovorila ako o nešťastnej náhode, úraze či nehode. Dokedy ešte? Pýta sa portál sputnik.cz. 


Pokus Moniky Jankovskej o sebevraždu v banskobystrickom väzení bol ministerkou Kolíkovou vyhodnotený ako neúmyselné predávkovanie liekmi na spanie. Až Jankovskej advokát uviedol veci na správnu mieru. Bol to pokus o sebevraždu, a to si už všimli aj české médiá.

"V pondelok slovenské ministerka spravodlivosti Mária Kolíková po zasadnutí vlády tvrdila, že sa Jankovská nechcela pokúsiť o samovraždu. Podľa nej si vzala väčšiu dávku, pretože nemohla zaspať," píše na svojich stránkach sputnik.cz. 

Portál sa ďalej opiera o tvrdenia Jankovskej advokáta Petra Erdösa, že príčinou zúfalstva nie je ani samotná väzba alebo jej podmienky, ale skutočnosť, že sa "nemôže dočkať práva na spravodlivý súdny proces a tiež to, že dochádza k degradácii jej výpovede".

Najvyšší súd zrušil väzbu sudcu Molnára. Priznal mu vysoké odškodné
Najvyšší súd porušil práva sudcu zadržaného v akcii Búrka. Priznali mu vysoké odškodné. Uznesenie súdu týkajúce sa pokračovania jeho väzby ÚS zrušil a vec vrátil na ďalšie konanie. Informuje o tom portál tvnoviny.sk. Čítať ďalej
03 | 02 | 2021 | Michal Filek


Česi teraz riešia paralelu s "nehodou" a následnou sebevraždou generála Lučanského: "Predtým vo väzení samovraždu spáchal bývalý policajný prezident Milan Lučanský. Na konci decembra sa obesil na teplákovej bunde vo väznici v Prešove. Jednalo sa o druhý incident s Lučanským počas jedného mesiaca."

Sputnik.cz sa zamýšľa nad tým, či Kolíkovej nestačilo takéto ponaučenie: "Aj vtedy Kolíková vylučovala, že si Lučanský chcel vziať život. Podľa nej sa zranil v dôsledku nehody."

AKTUALITA: Vo firme Ficovho exministra Žigu (HLAS-SD) od rána zasahuje NAKA
Elitní policajti z Národnej kriminálnej agentúry od rána zasahujú vo firme Taper, ktorá patrí exministrovi Petrovi Žigovi. Čítať ďalej
03 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.