Bidenova hovorkyňa už žiari
03 | 02 | 2021 I sefredaktor
Preklad: Redakcia HD 03/02/2021

Jen Psakiová si najnovšie pomýlila americké vesmírne sily Space Force s prezidentským lietadlom Air Force One. Uviedol Mk.ru.

Tlačová tajomníčka Bieleho domu Jen Psakiová dostala znova samú seba do nepríjemných rozpakov. Psaki je už vo svete amerických médií známa svojimi „zábavnými“ vyhláseniami. Najnovšie „perlila“ pri otázke novinárov ohľadom Vesmírnych síl USA. Pomýlila si ich s akýmsi iluzórnym najnovším americkým vojenským lietadlom Space Force.

Novinári sa ale pýtali na americké vesmírne sily. Tie vznikli počas prezidentovania Donalda Trumpa. Aby toho nebolo málo, tak Psakiová v rámci „rozvíjania svojej myšlienky“ navyše zamenila americké vesmírne sily Space Force za lietadlo amerických prezidentov Air Force One.

„Páni, Space Force!" To je lietadlo dneška! Zaujímavá otázka. Rada upresním u našej kontaktnej osoby. Ale teraz som si nie celkom istá, o koho ide,“ odpovedala seriózne Psakiová. Reportér si napokon uvedomil, že je zbytočné rozvíjať ďalší dialóg a preto si radšej sadol.

Video z konferencie sa už stalo virálnym na sociálnych sieťach. V komentároch možno nájsť i vtipné príspevky: „Je čudné, že nevyhlásila, že ide o hypersonické lietadlo, ktoré je hrozbou pre Rusko“. Alebo:. „Zaujímalo by ma, či nové lietadlo dneška bude schopné priplávať k brehom Bieloruska?“.

Tak či onak, zdá sa, že sa minimálne hovorkyňa Bieleho domu vrátila „do starých dobrých čias“, ktoré pripomínajú prezidentovanie Baracka Obamu.