Viac ako po mesiaci končí vo funkcii šéf väzníc, ktorý abdikoval "hneď" po smrti generála Lučanského
31 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Zatiaľ vieme iba to, že generál Milan Lučanský už nie je medzi živými. Nevieme ani len to, čo tvrdí mainstream, že spáchal samovraždu. Komisia na vyšetrenie udalosti ešte iba pracuje, obhajca rodiny tiež nevie o nijakom oficiálnom závere.


"Ministerka Kolíková nateraz zostáva vo funkcii, rozhodne sa podľa toho, či bude mať dôveru verejnosti. Odchádza ( viac ako mesiac po oznámení o odchode - pozn. red. HD) šéf väzníc." Informuje portál dennikn.sk.

"Generálny riaditeľ väzníc Milan Ivan zdôraznil, že z doterajšieho prešetrovania incidentu, ale ani z kamerových záznamov nevyplýva, že by väzenská stráž pochybila alebo niečo podcenila. Povedal tiež, že psychologické ani psychiatrické vyšetrenia nepotvrdili u Milana Lučanského samovražedné sklony." Sumarizuje citovaný zdroj.

Dennikn.sk tiež píše, že "ministerka spravodlivosti Mária Kolíková povedala, že aj ona zvažovala demisiu, vo funkcii nateraz zostáva. „Vnímam to tak, že to je aj politická kauza, súvisí to s politikou. Je dôležité, či mám dôveru verejnosti,“ povedala. „Budem to sledovať a postavím sa k tomu čelom.“

Nateraz je presvedčená, že vo väznici nepochybili. O to viac ocenila prístup Ivana. „Ľudia neodstupujú len pri preukázaní viny, ale aj v záujme zachovania dôvery v danú inštitúciu,“ dodala s tým, že generálny riaditeľ sa rozhodol podať demisiu práve z tohto dôvodu. „Aby tu bola absolútna dôvera, že tu nič neskrývame,“ vyhlásila Kolíková.

"Lučanského našli obeseného na teplákovej bunde po tom, ako si neprebral stravu. Záchranárom sa ho podarilo oživiť, jeho stav bol kritický." Uvádza dennikn.sk.

Nové odhalenia: Lučanský musel dostať bitku, tvrdí traumatológ
Šokujúca správa. Reportéri z RTVS ukázali Lučanského lekárske záznamy nezávislému traumatológovi: „Ide o typický úraz po bitke, po dobre mierenom údere do oka,“ tvrdí Čítať ďalej
29 | 01 | 2021 | Gabriel Matta