Z Putina bude možno vinár
27 | 01 | 2021 I sefredaktor
Preklad: Redakcia HD 26/01/2021

Ruský prezident priznal, že sa mu vinárstvo páči. Pripustil, že si vie predstaviť, že sa mu v budúcnosti bude venovať. Uviedol Rbc.ru.

Ruský prezident Vladimír Putin pripustil, že po odchode z postu hlavy štátu by sa mohol venovať vinárstvu. Spomenul to počas rozhovoru so študentmi, keď odpovedal na otázku ohľadne paláca neďaleko Gelendžiku. O ňom Alexej Navaľnyj tvrdí, že patrí Putinovi.

Počas odpovedí študentom odmietol, že by jemu a jeho blízkym či príbuzným patril uvedený majetok.

„Zo všetkého, čo sa v tejto súvislosti spomína, ma zaujalo len vinárstvo. Nie však ako podnikanie, ale druh činnosti. Toto je veľmi ušľachtilá činnosť. Vedel by som si predstaviť, že by som sa jej v budúcnosti venoval,“ povedal Putin.

„Mám poradcu Borisa Titova, ktorý je majiteľom Abrau-Durso. Ide o ruskú spoločnosť s dobrým zázemím. Teraz radí on mne a neskôr možno pôjdem ja jemu. Nie však ako podnikateľ, ale ako špecialista. Povedzme v oblasti práva,“ spresnil Putin.

V roku 2012 sa Titov stal obchodným ombudsmanom. Po vstupe do štátnej služby prebral vedenie spoločnosti Abrau-Durso jeho syn Pavol. Vďaka Putinovým slovám poskočili akcie Abrau-Durso na Moskovskej burze o 10 percent na 220 rubľov za kus.

Putin vraví, že ho podnikanie nikdy obzvlášť nelákalo. Podnikateľskú činnosť ale považuje zo spoločenskej stránky za veľmi užitočné zamestnanie. Vďaka nemu sa totiž okrem iného vytvárajú i pracovné miesta a celkovo rozvíja hospodárstvo.