Ľudia k piete za Lučanského nepotrebujú vládu (REPORTÁŽ)
02 | 01 | 2021 I Petra Demková

Je zrejmé, že bežní ľudia nepotrebujú slovenskú vládu aby si uctili pamiatku zosnulého policajného exprezidenta Na Račianskej ulici v Bratislave sa pred sídlom Prezídia policajného zboru SR spontánne vytvorilo pietne miesto. 


Lučanský, pieta 4

Zapáliť sviečku a tíško postáť. Atmosféra je smutná a dôstojná. Ľudia prichádzajú, postoja, zapália sviečku a v tichosti odchádzajú.

Lučanský, pieta 3

 



Čierna zástava nad budovou policajného prezídia absentuje. V  smútočnej atmosfére občas zarezonuje odkaz vládnucim politikom.

Lučanský pieta 5

 

Ak niekto očakáva búrlivý protest aký si Slovensko pamätá spred dvoch rokov, je možno sklamaný. Nikto nič neorganizuje, nevydáva pokyny. V svetle sviečok sa občas zaleskne slza. Niektorí sa prežehnávajú, niektorí modlia.

Lučanský pieta 6
Horiace iniciály na  počesť generála Lučanského


Obyčajní ľudia, nezávislé osobnosti, všetko je podriadené vyjadreniu smútku nad osobnou tragédiou generála. Návštevníkov nik nepozýval, nevyzýval, neorganizoval. Sú to ozajstní obyčajní ľudia. Sú to ozajstné nezávislé osobnosti.

 

https://youtu.be/NpNCobhGNZ4

Odchádzame. Bolo to veľmi pokojné a doslova pietne. Žiada sa dodať: česť jeho pamiatke.

Mikulec Lučanského manželke: Čierna vlajka nebude, ozbrojenci pri posteli sú normálni
Vôbec nič nepochopil! Minister vnútra Mikulec, namiesto toho, aby pokorne odprosil manželku nebohého Milana Lučanského za to, ako ju pri nemocničnej posteli "strážilo" komando po zuby ozbrojených kukláčov, za to, že rodine nebola sprístupnená... Čítať ďalej
02 | 01 | 2021 | Michal Filek