Fico vyzval pozitívnych poslancov, aby do parlamentu nešli. Hrozí im väzením
28 | 12 | 2020 I tasr

Predseda Smeru-SD Robert Fico vyzval poslancov pozitívnych na COVID-19, aby nešli na pondelkovú mimoriadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR. Hovorí, že ak prídu, dopúšťajú sa trestného činu šírenia nebezpečnej a nákazlivej ľudskej choroby.


Očakáva, že to koaličným poslancom a vláde vysvetlí aj generálny prokurátor. Rovnako apeloval na poslancov Smeru-SD, aby v záujme ochrany vlastného zdravia na mimoriadne rokovanie parlamentu nešli. Hovorí o fašistických praktikách vlády.

"Je evidentné, že na túto schôdzu prídu niektorí vládni poslanci, ktorí buď sú pozitívni na COVID-19, alebo sa stretli s nejakými osobami, ktoré boli identifikované ako osoby pozitívne na túto nebezpečnú chorobu," povedal Fico. Uviedol, že poslancov Smeru-SD pôvodne ešte v nedeľu (27. 12.) požiadal, aby na schôdzu nešli, z politických dôvodov. "Sme presvedčení, že vláda potrebuje núdzový stav najmä na obmedzovanie základných ľudských práv," ozrejmil. Teraz však ide podľa neho o ohrozovanie zdravia ľudí.

V rokovacej sále budú pozitívni poslanci oddelení fóliou
V rokovacej sále Národnej rady (NR) SR bude počas pondelkovej mimoriadnej schôdze fóliou oddelený priestor pre poslancov s potvrdeným ochorením COVID-19, ale aj pre poslancov z karantény. Čítať ďalej
28 | 12 | 2020 | tasr


Šéf Smeru-SD tvrdí, že koalícia predviedla "čistý fašizmus", keď cez vyhlášku hlavného hygienika SR umožnila prísť na rokovanie NR SR aj poslancom pozitívnym na COVID-19. Urobila tak podľa neho len preto, lebo si je vedomá, že inak by nemala dostatok poslancov na schválenie novely ústavného zákona o bezpečnosti štátu. Pripomenul, že hlasovanie o novele sa už dvakrát preložilo pre nedostatok poslancov. Na schválenie ústavného zákona totiž treba 90 hlasov.

Fico tvrdí, že poslancom, ktorí prídu do NR SR pozitívni na COVID-19, hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov, pretože ide o trestný čin šírenia nebezpečnej a nákazlivej ľudskej choroby. Očakáva, že generálny prokurátor vysvetlí koalícii, že obyčajnou vyhláškou hygienika nemôže obchádzať trestnoprávnu zodpovednosť poslancov.

Podmanický: Toto je normálny rozvrat štátu v priamom prenose!
Bývalý poslanec SMER-u, dnes nezaradený Ján Podmanický, je zhrozený z toho, ako štát ohýba svoje vlastné nariadenia. Pre časom vyžadovali od poslancov negatívny výsledok testu na covid, dnes ženú hlasovať aj preukázateľne chorých.... Čítať ďalej
28 | 12 | 2020 | Michal Filek