Čaputová vyzýva Trenčanov, aby sa dali otestovať
20 | 12 | 2020 I tasr

Prezidentka SR Zuzana Čaputová odporúča obyvateľom Trenčína a okolia, aby sa išli dať otestovať na ochorenie COVID-19 v rámci plošného testovania regiónu. Uviedla to na sociálnej sieti.


Informovala, že telefonovala aj s primátorom Trenčína Richardom Rybníčkom a ten ju uistil, že odberné miesta sú pripravené zvládnuť aj vyšší záujem o testovanie. Výsledky sobotného (19. 12.) testovania v okrese Trenčín podľa prezidentky dokazujú, že situácia v tejto oblasti nie je dobrá.

"Cením si, že trenčianska samospráva vzala iniciatívu do vlastných rúk a dala možnosť všetkým Trenčanom a Trenčiankam otestovať sa. Počty pozitívnych potvrdzujú, že situácia v okrese Trenčín nie je dobrá, potešiteľný je však záujem o testovanie," uviedla prezidentka.

Doplnila, že testovanie pokračuje aj v nedeľu a účasť odporúča každému z Trenčína a okolia. "Je to maximum, čo dnes môžeme urobiť pre ochranu svojich najbližších pri štedrovečernom stole a zároveň je to aj prejav solidarity so zdravotníkmi v trenčianskej nemocnici, ktorí sa aj počas sviatkov budú starať o zvyšujúci sa počet chorých na nový koronavírus," skonštatovala hlava štátu.

Dajú sa najskôr zaočkovať politici a ich deti? Boja sa, preto sú zrazu pozitívni, hovorí Harabin (VIDEO)
Štefan Harabin uverejnil na svojom facebooku video, v ktorom hovorí, že očkovať by sa mali dať najskôr tí slovenskí politici s rodinami, ktorí presadzujú očkovanie. Ak sa im nič nestane, bude snáď možné považovať vakcíny za bezpečné. Podozrivé... Čítať ďalej
20 | 12 | 2020 | Michal Filek