Matovič by teraz mal zaniesť prezidentke návrh na odvolanie Sulíka, tvrdí HLAS
17 | 12 | 2020 I Ivan Brožík

Ak Matovič žiada Sulíkovu demisiu, mal by dať návrh prezidentke, tvrdí Hlas. Pellegriniho strana ponúka ešte jedno riešenie - demisiu celej vlády.


Ak je predseda vlády Igor Matovič (OĽANO) presvedčený, že niektorý z jeho ministrov vo funkcii zlyhal, je jeho povinnosťou podať prezidentke Zuzane Čaputovej návrh na jeho odvolanie. Uviedla to mimoparlamentná strana Hlas-SD v reakcii na výzvu Matoviča, aby minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) podal demisiu. Informoval portál postoj.sk s odvolaním sa na verejnoprávnu agentúru. Podľa hovorkyne strany Hlas Patrície Medveď Macíkovej by so Sulíkom mal podať demisiu aj premiér.

"Ak si premiér stojí za svojimi vyjadreniami, že jeho minister hospodárstva je idiot, mal by tak urobiť čím skôr. Na druhej strane, aj samotná výzva na odstúpenie od predsedu vlády by pre Richarda Sulíka mala byť dostatočne jasnou informáciou, že stratil dôveru svojho premiéra a mal by sa zo svojej funkcie porúčať. Vzhľadom na prejavy a stav pána premiéra sa však domnievame, že by mal podať demisiu spolu s pánom Sulíkom," uviedla hovorkyňa.

Vládna koalícia sa rozpadá z hodiny na hodinu. Do Vianoc môže byť po nich, myslí si Blaha
Sulík je idiot. Fňuk. Má podať demisiu ešte do Vianoc. Fňuk. Životy ľudí sú mu ukradnuté. Fňuk. Všetci mi ubližujú. Fňuk. A ja to myslím tak dobre. Fňuk. píše poslanec Blaha na svojom Facebooku Čítať ďalej
17 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič


Matovič vyzval Sulíka na podanie demisie v diskusii Rádia Expres. "Bol by som rád, keby ju podal ešte do Vianoc," dodal. Reagoval na to, že ministerstvo hospodárstva nepripraví expresnú novelu zákona o verejnom obstarávaní.

"Strana SaS neprišla do vlády vyplakávať, ale tvrdo pracovať, aby presadila čo najviac zo svojho programu. Slovensko má teraz väčšie problémy, ako riešiť citové rozpoloženie Igora Matoviča," zareagoval pre TASR Sulík.

Matovič chce, aby dal Sulík demisiu. Rozplakal sa v priamom prenose
Premiér Igor Matovič dnes v diskusnej relácii rádia Expres, Na živo s Braňom Závodským, vyzval ministra hospodárstva Richarda Sulíka, aby podal demisiu. Čítať ďalej
17 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič