Šéf britskej firmy rozdal zamestnancom miliardu libier
09 | 12 | 2020 I Diana Zaťková

Matt Molding, zakladateľ manchesterskej firmy Hut Group uviedol, že svojim 430 zamestnancom daroval v priebehu posledných desať rokov akcie vo výške jednej miliardy libier - od manažérov cez sekretárky po skladníkov, informuje Mirror.


Stovky šťastných pracovníkov v rozvíjajúcej sa britskej technologickej firme zdieľali bonusy vo výške takmer jednej miliardy libier. "Vytvorili sme viac milionárov ako ktorákoľvek iná spoločnosť v britskej podnikovej histórii," uviedol , prezradil jej šéf pre Mirror v exkluzívnom rozhovore.

Darované akcie urobili milionárov už zo 74 pracovníkov firmy . Počet bude stúpať, keďže z akcií vyčlenených pre zamestnancov v hodnote takmer 1 miliardy libier ešte nebolo rozdaných asi 175 miliónov.

Štedrý 48-ročný muž si užívaním vlastného života zmenil prístup k bohatstvu po tom, čo sa z Hut Group stala jedna z najväčších britských technologických firiem. Jeho 25-percentný podiel vo firme má hodnotu okolo 1,6 miliardy libier a nárast ceny jeho akcií pre neho znamenal vyplatenie akcií vo výške 830 miliónov libier.


Bitcoin môže nahradiť americký dolár, tvrdí expert na kryptomeny
Max Keiser a Stacy Herbertová sa v najnovšej epizóde Keiserových správ zaoberali vyhlásením Larryho Finka, predsedu a výkonného riaditeľa najväčšej svetovej spoločnosti spravujúcej investície BlackRock, ktorý tvrdí, že americký dolár môže byť v... Čítať ďalej
08 | 12 | 2020 | Marek Molnár


„Som z robotníckej rodiny a je to úžasné. Mám malé deti a to mi umožní postarať sa o ich budúcnosť,“ uviedol tridsaťročný zamestnanec, ktorý vo firme začínal ako učeň a dostal akcie v hodnote 600 000 libier..

Vodič, ktorý je vo firme menej ako dva roky, dosiahol netto 40 000 libier, ktoré použil na kúpu nového auta a rezerváciu vysnívanej rodinnej dovolenky v USA a Kanade. Ďalší zamestnanec, otec dvoch detí, má podiel v hodnote 61 000 libier, ktorý plánuje vložiť do budúcnosti svojich detí. "Zmenilo to naše životy," uviedol. "Je to niečo, o čom snívaš." Ďalší šťastlivec predal svoje akcie v hodnote až 100 000 libier a zaplatil  zálohu na svoj prvý vysnívaný domov.

Molding, ktorý plánuje venovať celý svoj plat vo výške 750 000 libier na charitu, sa narodil v Colne neďaleko Burnley v Lancashire. Jeho prvou prácou bolo umývanie riadu. Vylúčili ho z vysokej školy, potom začal online predávať CD a začal prevádzkovať webové stránky pre ďalších maloobchodníkov.

Žiaden pokrok v rokovaniach - Británii a EÚ hrozia dovozné poplatky za tovar
Francúzsko bude proti akejkoľvek dohode medzi EÚ a Britániou, v ktorej bude musieť „obetovať“ svojich rybárov. Paríž sa nepoddá tlaku Spojeného kráľovstva, uviedol minister pre európske záležitosti Clement Beaune, informuje portál... Čítať ďalej
08 | 12 | 2020 | Marek Molnár


Na burzu sa spoločnosť dostala v septembri a má hodnotu 6,3 miliárd GBP. Molding si v Hut Group ponechal „zlatú akciu“, ktorá mu umožňuje vetovať akékoľvek prevzatie. „Má to len jeden cieľ a nemá to žiadnu ďalšiu výhodu. Umožňuje mi to vetovať prevzatie spoločnosti konkurenciou."

Maďarsko a Poľsko trvajú na vetovaní rozpočtu EÚ
Maďarský minister zahraničných vecí Peter Szijjarto v pondelok vyhlásil, že Budapešť a Varšava trvajú na vetovaní rozpočtu Európskej únie a plánu obnovy po koronakríze, hoci sa EÚ môže pokúsiť obísť ich rozhodnutie, informuje portál... Čítať ďalej
08 | 12 | 2020 | Marek Molnár