Monolit z Utahu záhadne zmizol
01 | 12 | 2020 I Diana Zaťková
Kryptická kovová konštrukcia z púšte v americkom Utahu, ktorá minulý týždeň podnietila predstavivosť zástupov lovcov záhad a senzácií, bola pravdepodobne ukradnutá, informuje portál RT.




Úrad pre správu pozemkov v Utahu potvrdil,  že monolit zmizol. Pritom uviedol, že štruktúru v piatok večer odsudzila neznáma „osoba alebo skupina“. Úradníci sa priznali, že vôbec netušia, kto obelisk odstránil, ani kto ho tam, pravdepodobne pred rokmi, nainštaloval.

Keď bol objekt minulý týždeň objavený, nazvali ho „monolit“, napriek tomu, že bol kovový a dutý, ako poctu filmu Stanleyho Kubricka „2001: Vesmírna odysea“. Rôzne teórie tvrdia, že skulptúra je buď marketingový trik, reklamný trik, umelecká inštalácia, alebo žart.

Biden si zlomil nohu. Hral sa so psom
Novozvolený americký prezident Joe Biden utrpel pri hre s jedným zo svojich psov menšiu zlomeninu pravej nohy. Zranenie odhalilo vyšetrenie počítačovou tomografiou (CT) v nedeľu a zrejme si vyžiada nosenie ortézy počas niekoľkých týždňov, oznámil... Čítať ďalej
30 | 11 | 2020


Riccardo Marino a Sierra Van Meter, dvojica turistov, ktorí tvrdia, že boli prvými, ktorí dorazili na miesto činu možno len pár minút po zmiznutí obelisku, uviedli, že na jeho mieste zostala iba správa napísaná v špine, ktorá hovorila "ahoj mrcha" s čerstvou škvrnou od moču hneď vedľa.

Turisti tiež spomínajú, ako v tme počuli hlasy a videli podozrivé nákladné auto „ťahajúce veľký predmet". V snahe prejaviť „vesmírnej zvláštnosti“ patričnú úctu sú presvedčení, že to nebol len výčin "drobných zlodejíčkov", ale že "monolit sa vrátil späť do vesmíru“. Medzitým niekto nainštaloval malú mohylu označujúcu miesto, kde kedysi podľa série fotografií záhadná stavba stála.

Storočná talianska babička prekonala Covid trikrát
30 | 11 | 2020 | Diana Zaťková