Pápež František hostil delegáciu hráčov NBA. Nikto z nich nemal rúško (VIDEO)
24 | 11 | 2020 I Marek Molnár

Pápež František hostil vo Vatikáne delegáciu hráčov NBA a predstaviteľov únie, pričom diskutovali o otázkach sociálnej spravodlivosti a rasovej rovnosti, bez toho, aby mal niekto na sebe rúško, informuje portál RT.


Delegácia piatich hráčov a piatich vedúcich predstaviteľov NBA sa v pondelok stretla s pápežom Františkom v pápežskej knižnici Apoštolského paláca, kde prediskutovali svoje skúsenosti v boji proti rasizmu a sociálnej nespravodlivosti.

Fotografie a videá zo stretnutia ukazujú najmenej 16 ľudí, ktorí spolu sedeli v knižnici a vymieňali si dary bez masiek a bez dodržiavania odstupov.



Národná asociácia basketbalových hráčov (NLBPA) uviedla, že v súlade s vatikánskymi protokolmi členovia delegácie podstúpili pred stretnutím testovanie na Covid-19. Pápež František, ktorý má 83 rokov, má na sebe rúško iba zriedka, a aj to nosí iba pri stretnutí s ľuďmi v interiéroch.

USA majú takmer 12 miliónov prípadov Covid-19 a viac ako 250 000 úmrtí, čo je zďaleka najviac na svete.



Medzi hráčsku delegáciu patrili Sterling Brown a Kyle Korver, obaja z tímu Milwaukee Bucks, Anthony Tolliver z Memphis Grizzlies, Jonathan Isaac z Orlanda Magic a Marco Belinelli zo San Antonia Spurs. Belinelli, ktorý pochádza z Talianska, komunikoval s pápežom v taliančine.



"Dnešné stretnutie potvrdzuje silu postavenia našich hráčov. To, že sa jeden z najvplyvnejších vodcov sveta usiloval s nimi o rozhovor, dokazuje ich vplyv," uviedla výkonná riaditeľka NLBPA Michele Robertsová.

USA oficiálne odstúpili od Zmluvy o otvorenom nebi, Rusko obvinili z porušenia podmienok
Americká vláda prezidenta Donalda Trumpa v nedeľu odstúpila od medzinárodnej zmluvy, ktorá umožňuje signatárskym krajinám neozbrojené prieskumné lety, pričom obvinila Moskvu z porušenia jej podmienok, informuje portál RT. Čítať ďalej
23 | 11 | 2020 | Marek Molnár