Nemeckí vedci: Koronavírus nedokáže prežiť na žiadnom povrchu!
29 | 10 | 2020 I Imrich Kovačič

Najnovší objav môže znamenať príležitosť pre postupný návrat ľudí k normálnemu životu. Uviedol portál Ecology.md.


Nová štúdia uskutočnená tímom vedcov z Nemecka dáva nádej, že nakaziť sa COVID-19 nie až také ľahké, ako sa predpokladalo. Virológ Hendrik Streeck a jeho kolegovia preskúmali byty infikovaných ľudí v Heinsbergu. Tam sa epidémia začala skôr ako v mnohých iných nemeckých mestách.


Vedci dospeli k záveru, že na kľučkách dverí a kohútikoch, na iných povrchoch a ani na mačkách nie sú žiadne životaschopné stopy vírusy. Ak existovali, tak iba ako neživotaschopné patogény. Tento výsledok je v protiklade s inými štúdiami, ktoré tvrdia, že vírus môže na plastoch a nehrdzavejúcej oceli prežiť až sedem dní.


Výsledky práce nemeckých vedcov komentoval i Alexander Lukašev, vedúci Ústavu lekárskej parazitológie, tropických a prenosných chorôb E. I. Marcinovského Prvej Moskovskej štátnej lekárskej univerzity I. M. Sečenova.


Lukašev sa domnieva, že nie je dôvod nedôverovať tak skúsenému tímu vedcov.


Samoliečiteľ Kotleba zmiešal alkohol s liekmi! Podľa infektológa je to veľký hazard so životom
COVID-19 napadol u nás už desaťtisíce ľudí. U niekoho mal ľahší, u niekoho ťažký priebeh a niekto novej pandémii podľahol. Liečba, ktorú si zvolil šéf ĽSNS je nielen netradičná, ale najmä nebezpečná. Čítať ďalej
29 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.