Krajniak uznal, že plošný zákaz bohoslužieb je v súčasnosti potrebný
14 | 10 | 2020 I TASR

Plošný zákaz bohoslužieb, ktorý má začať platiť od štvrtka 15. októbra, je v súčasnosti potrebný. V stredu po rokovaní vlády to pripustil minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina).


Predseda vlády Igor Matovič (OĽANO) potvrdil, že chce s bratislavským arcibiskupom a predsedom Konferencie biskupov Slovenska Stanislavom Zvolenským komunikovať ešte osobne. Krajniak poznamenal, že hoci je veriaci, tak pri plošnom zákaze bohoslužieb ide o obmedzenie mobility a potenciálu stretávania sa ľudí. Poukázal na to, že cez týždeň chodia do kostolov najmä starší ľudia, pričom ide o rizikovú skupinu.

Uznal, že toto opatrenie je v súčasnosti potrebné. Poznamenal, že za rozhodnutím ústredného krízového štábu stojí. "Napriek tomu, že je s týmto opatrením mnoho ľudí, ktorí chodia na bohoslužby, nespokojných," povedal šéf rezortu práce.

Kauza potápajúcej sa spoločnosti Arca: Záhadný investor z Londýna zrejme existuje
Spoločnosť Blantyre Capital o sebe na internete veľa informácii neuvádza. Jej kapitálová sila na ozdravenie Arcy preto nie je jasná. Čítať ďalej
14 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Premiér tvrdí, že na krízovom štábe riešili, že medzi veriacimi, ktorí sú v kostoloch, môže dôjsť k šíreniu ochorenia. Poukázal najmä na ich vyšší vek. Na otázku, či bude od štvrtka platiť plošný zákaz bohoslužieb, premiér uviedol, že "ak hlavný hygienik sám na základe vlastného rozhodnutia nerozhodol inak, tak to bude presne tak, ako to bolo avizované."

Po oznámení plošného zákazu biskupi napísali predsedovi vlády list. Vyjadrujú mu v ňom podporu v zápase proti šíreniu pandémie aj to, že je samozrejmé, že cirkev nariadenia štátu poslúchne. Zároveň ho žiadajú, aby ešte zváženie vydaného plošného zákazu bohoslužieb zvážil. Listy adresovali aj na všetky ministerstvá.