Huawei dúfa, že aj napriek americkému tlaku bude môcť pomáhať svojim európskym zákazníkom pri vývoji 5G siete
13 | 10 | 2020 I Marek Molnár

Napriek pokusom USA odrezať najväčšieho dodávateľa telekomunikačných zariadení na svetových trhoch, spoločnosť Huawei tvrdí, že môže aj naďalej pomáhať svojim európskym zákazníkom pri vývoji kľúčových 5G infraštruktúr, informuje portál RT.


Spoločnosť Huawei je od minulého roku zaseknutá v zintenzívňujúcom sa obchodnom a politickom rozruchu medzi USA a Čínou, keď bola pridaná na známu čiernu listinu, ktorá americkým podnikom zakazuje jednať s čínskou firmou bez získania špeciálnej licencie od vlády. Tlak sa tento rok zosilnil, pretože Washington blokoval spoločnostiam využívajúcim americkú technológiu dodávku čipov spoločnosti Huawei.

Situácia sa od augusta len zhoršila, uviedol vysoko postavaný európsky predstaviteľ spoločnosti Huawei v rozhovore pre rakúske noviny Kurier.

Zatiaľ čo veľká čínska technologická firma popiera obvinenia USA zo špionáže, úradník sa domnieva, že americký lobing proti spoločnosti je iba cestou k úspechu, pretože Washington sa snaží vytlačiť ďalších hráčov v snahe ovládnuť sektor 5G.

Briti chcú chytať člny migrantov v Lamanšskom prielive do sietí
Podľa bývalého vysokopostaveného člena Kráľovského námorníctva, ktorého úlohou je zabrániť cestám migrantov cez Lamanšský prieplav, ministerstvo vnútra povoľuje použitie sietí na zabránenie týmto cestám na malých člnoch do Veľkej Británie,... Čítať ďalej
12 | 10 | 2020 | Diana Zaťková


„Sme si však istí, že dokážeme naďalej slúžiť našim európskym zákazníkom v odvetví 5G z dôvodu mnohých príprav a počiatočných investícií do najpokročilejšej technológie,“ uviedol pre outlet Abraham Liu, viceprezident spoločnosti Huawei pre Európu.

Spoločnosť Huawei, ktorá nedávno prekonala spoločnosť Samsung a stala sa najväčším svetovým výrobcom smartfónov, sa teraz obáva, že americké sankcie prinesú jej súkromným zákazníkom „veľké ťažkosti“.

Podľa Liu by asi 90 miliónov európskych používateľov mohlo čeliť problémom bez aktualizácií spoločnosti Google pre svoje telefóny Huawei s Androidom a spoločnosť „stále hľadá riešenie“.

Ruská vesmírna agentúra sa snaží vytvoriť lacnejšiu raketu pre posádku lode Crew Dragon
Ruská vesmírna agentúra sa spojí so súkromnou spoločnosťou na zostrojení opakovane použiteľnej kozmickej lode v snahe konkurovať rakete posádky Crew Dragon, ktorá je vyrobená spoločnosťou SpaceX od Elona Muska. Odhady naznačujú, že ruský projekt... Čítať ďalej
12 | 10 | 2020 | Marek Molnár