Obludné a nechutné, reaguje minister obrany na odchod Richarda Sulíka zo zasadania krízového štábu
11 | 10 | 2020 I SITA

Ak niekto s cieľom získania politických bodov ohrozuje zdravie či dokonca životy tisícok ľudí, je to vyslovene obludné a nechutné. Ako reakciu na odchod Richarda Sulíka (SaS) z dnešného zasadania Ústredného krízového štábu to vo svojom profile na sociálnej sieti uviedol minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO). Šéf rezortu obrany uviedol, že ľudia v súčasnosti očakávajú od vlády zodpovednosť, nie populizmus.


„Vláda je tu presne na to, aby v ťažkých momentoch chránila svojich občanov. Áno, na to treba niekedy prijímať aj nepopulárne a náročné rozhodnutia. O tom je ale zodpovednosť, ktorú ako predstavitelia vlády SR máme. Opakujem zodpovednosť, nie populizmus,” napísal Naď.

Ministrovi obrany sa nepáčil dnešný skorý odchod ministra hospodárstva Richarda Sulíka. Ten svoj odchod zdôvodnil tým, že Pandemická komisia nemá k dispozícii základné údaje o tom, kde sa nakazili ľudia pozitívne testovaní na prítomnosť koronavírusu, no chce prijímať celoplošné rozhodnutia a zatvárať prevádzky, čo spomalí ekonomiku. Na Sulíkov odchod reagoval statusom vo svojom profile na sociálnej sieti predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO).

AKTUALIZOVANÉ: Krízový štáb prijal nové prísne opatrenia
Krízový štáb prijal po rokovaní nové prísne opatrenia, ktoré na brífingu predstavil minister zdravotníctva Marek Krajčí. Čítať ďalej
11 | 10 | 2020 | redakcia


„Hoci majú povinnosť byť na Ústrednom krízovom štábe, prídu tam na chvíľu, nevypočujú si argumenty ... v pohode si odídu na obedík, hoci koniec zasadnutia najdôležitejšieho krízového štábu je v nedohľadne ... a idú sa opäť hrať na pekných pred médiá ako počas prvej vlny,“ napísal Matovič v statuse.

„Igor, pandemická komisia, ktorá nemá základne dáta o tom, koľkí sa kde nakazili, len strieľa od pasu a presne tomu tie dnešné tliachaniny zodpovedali,“ odpísal Sulík v komentári. „Keby si si aspoň našiel chvíľu času ... a z tých 6 hodín by si tam aspoň chvíľu bol ...,“ odpovedal komentárom Matovič. Sulíkov predčasný odchod odsúdili aj koaliční partneri Milan Krajniak (Sme rodina) Juraj Šeliga a Veronika Remišová (obaja Za ľudí).