Slávna topmodelka odsúdená: DiCapriova ex schytala verejnoprospešné práce!
14 | 09 | 2020 I Timotej Dudka

Izraelský súd odsúdil za daňové úniky izraelskú topmodelku Bar Refaeliovú k deviatim mesiacom verejnoprospešných prác a jej matku Cipi k šestnástim mesiacom väzenia, informuje portál Stars24.


Verdikt potvrdil dohodu oboch žien s prokuratúrou začiatkom júna, ktorou sa chceli vyhnúť dlhotrvajúcemu procesu. K trestu patrí tiež pokuta päť miliónov šekelov (takmer 900 000 eur). Modelkina matka, ktorá bola jej agentkou, musí podľa výroku súdu nastúpiť do väzenia 21. septembra, informovala agentúra AP.


Refaeliová je v Izraeli známou osobnosťou, je ju vidieť v televízii a vlani uvádzala v Tel Avive spevácku súťaž Eurovízia.

Do problémov s justíciou sa dostala kvôli falošným údajom o mieste pobytu okolo roku 2010. Zúčastnila sa vtedy modelingových podujatí vo svete, objavila sa na titulnej stránke časopisu Sports Illustrated venovanému plavkám a známa je aj tým, že mala vzťah s hercom Leonardom DiCapriom.

Steven Seagal vyzýva na záchranu ekosystému jazera Bajkal
Podľa Seagalovho názoru by trest za znečistenie jazera mal byť zahrnutý v trestnom zákonníku Ruskej federácie. Čítať ďalej
13 | 09 | 2020 | Ivan Brožík


V Izraeli sa o daňové povinnosti rozhoduje podľa toho, či dotyčný strávil väčšinu roka v Izraeli. Refaeliová vtedy tvrdila, že zdržiavala hlavne v cudzine, takže v Izraeli niekoľko rokov daň neplatila.

Prokuratúra ju ale obvinila, že poskytla nesprávne informácie. Súd vyhlásil, že jej vzťah s DiCapriom sa nedal označiť za „rodinný“, takže nemohla ako miesto pobytu uvádzať jeho rezidenciu v USA, a vyhnúť sa tak daňovej povinnosti.

Agentkou Refaeliovej bola v tom čase jej matka Cipi. Tú súd obvinil z neoznámenia príjmov či daňového úniku.

Helma Toma Cruisa z filmu Top Gun sa vydražila za viac ako 270 000 eur
Internetový portál Prop Store špecializujúca sa na nákup filmových rekvizít usporiadal 26. a 27. augusta jednu z najväčších aukcií svojho druhu za posledné roky. Jednou z najžiadanejších položiek bola helma Toma Cruisa, ktorá sa vydražila za 250... Čítať ďalej
14 | 09 | 2020 | Timotej Dudka