Druhá vlna? Surferka, ktorá mala pozitívny test na Covid-19, bola zatknutá za porušenie karantény (VIDEO)
13 | 09 | 2020 I Marek Molnár

Zatiaľ nemenovaná žena bola v Španielsku zatknutá za to, že porušila karanténu a išla surfovať na verejnú pláž, a to aj napriek pozitívnemu testu na Covid-19, informuje portál RT.


Miestne a národné policajné jednotky vrátane policajtov v biologicky ochranných oblekoch boli v pondelok popoludní nasadení na pláž Zurriola v San Sebastiane na severe Španielska, aby ženu zadržali.

Zatiaľ nemenovaná žena bola natočená ako odolávala zatknutiu a musela byť spútaná, aby ju mohli úrady doviesť. Neskôr bola obvinená z výtržníctva a ohrozovania verejného zdravia.



Žena údajne pracuje ako plavčík a bola v pracovnej neschopnosti, pretože bola pozitívne testovaná na koronavírus, pričom mala ostať v prísnej karanténe.

Podľa niektorých medializovaných informácií si ženu všimli jej kolegovia a bola oznámená úradom.

Zadržali ju izolovane a oblasti pláže preventívne uzavreli, aby sa obmedzila možnosť nákazy. Na slobodu sa však dostala krátko potom, čo podpísala vyhlásenie s úradmi.

Žena sa tiež údajne vyhrážala očitému svedkovi, ktorý nahral zábery z jej zatknutia, pričom mu nadávala a prisahala, že ho „pochová“.



Nie je jasné, akú pokutu môže žena za porušenie karantény dostať. Podľa určitých jurisdikcií v Španielsku môže vážne ohrozenie verejného zdravia viesť k pokutám od 60 000 do 600 000 EUR.

Testy na Covid-19 môžu detegovať aj stopy mŕtveho vírusu, čo vedie k „falošným pozitívnym“ testom
Nový výskum zistil, že testy na Covid-19 môžu reagovať aj na mŕtve stopy zo starých infekcií, čo vedie k falošným pozitívnym testom, čo v konečnom dôsledku zvyšuje rozsah pandémie, informuje portál RT. Čítať ďalej
08 | 09 | 2020 | Marek Molnár