Artetova druhá augustová trofej. V rozstrele sme mali smolu, hovorí Klopp
30 | 08 | 2020 I SITA

Keď španielsky kouč Mikel Arteta vlani krátko pred Vianocami zasadol na lavičku A-mužstva v anglickom futbalovom klube Arsenal Londýn, mal pred sebou obrovský cieľ - nájsť stratenú cestu "kanonierov", ktorí v ostatných sezónach upustili od postavenia medzi elitnými mužstvami v "kolíske futbalu".


Pandémiou poznačenú sezónu 2019/2020 v Premier League zakončil 8. miestom. Všetko si však vynahradil počas augusta - v úvode triumfoval vo finále FA Cupu v prestížnom dueli s FC Chelsea (2:1) a v závere mesiaca "The Gunners" v tradičnom predsezónnom superpohári zvíťazili nad majstrovským FC Liverpool. V sobotňajšom Community Shield v londýnskom Wembley sa duel v riadnom hracom čase skončil 1:1, no v rozstrele sa viac darilo futbalistom z britskej metropoly.

Arteta priznal, že niektorí hráči Arsenalu mali pred duelom s Liverpoolom v nohách iba jeden tréning. "Boli sme si vedomí výzvy, ktorá proti nám stála. Liverpool má pravdepodobne najlepšie mužstvo v Európe, ale vidíte, keď si chlapci veria, dokážu byť konkurencieschopní," poznamenal 38-ročný Bask podľa webu BBC Sport.

Sagan odštartoval 5. miestom, 1. etapu vyhral Kristoff
Slovenský cyklista Peter Sagan z Bora-Hansgrohe odštartoval preložený 107. ročník Tour de France piatym miestom. Úvodnú etapu dlhú 156 km so štartom a cieľom v Nice vyhral v hromadnom špurte Nór Alexander Kristoff zo SAE Team Emirates, ktorý si... Čítať ďalej
29 | 08 | 2020 | TASR


Jediný sobotňajší zásah Londýnčanov zaznamenal Pierre-Emerick Aubameyang, ktorý predtým dvakrát skóroval vo finále FA Cupu aj v semifinále tejto súťaže s Manchestrom City (2:0). V súvislosti s 31-ročným útočníkom sa špekuluje o možnom odchode z Emirates Stadium, no Arteta je presvedčený, že zostane. "Nemám obavy," podotkol. "Všetko sa uvidí v týchto dňoch," prikývol Aubameyang. Gabončan oslavou gólu vzdal hold hercovi Chadwickovi Bosemanovi, ktorý deň predtým vo veku 43 rokov podľahol rakovine.

Duel Community Shield sa vôbec prvýkrát hral bez divákov. Kouč Liverpoolu Jürgen Klopp bol smutný, že "The Reds" nevstúpili do novej sezóny víťazne. "Vytvorili sme si dosť nebezpečných situácií, držali sme loptu, ale museli sme si dávať pozor na ´brejky´ Arsenalu. Jedenástkový rozstrel je vždy lotéria a my sme v ňom mali smolu," skonštatoval 53-ročný rodák z nemeckého Stuttgartu.

Fanúšikovia Petra Sagana, začíname - štartuje Tour de France!
V netradičnom čase, po netradičnej trase, v netradičných okolnostiach pandémie, s netradičnými pravidlami, ale je tu. Stará dáma sa začína dnes v Nice o 14.15. Čítať ďalej
29 | 08 | 2020 | Ivan Brožík