Slota chce cez syna reprivatizovať stranu, tvrdí Anna Belousovová
14 | 08 | 2020 I Peter Haluza

Pavlovi Slotovi, ktorý chce byť predsedom SNS, sa nepáči minulé pôsobenie národniarov so Smerom.


Bývalá predsedníčka Slovenskej národnej strany (SNS) Anna Belousovová si myslí, že Ján Slota chce prostredníctvom svojho syna opäť reprivatizovať stranu. „Je to obyčajné chrapúňstvo. Pavol Slota bol a je syn človeka, ktorý zo SNS urobil symbol korupcie a kšeftovania v politike,“ vyhlásila v rozhovore pre Topky.sk.

Podľa nej Pavol Slota (syn Jána Slotu), ktorý chce byť predsedom strany, nie je politik a nikdy sa v štruktúrach SNS neangažoval. Nič dlžná neostala ani Andrejovi Dankovi.

„Politikom nebol ani Andrej Danko, ktorý nemal a nemá predpoklady sa ním stať. Ako dopadla tragikomédia s Dankom v politike v réžii oligarchov už vieme, ale bohužiaľ na to doplatila najmä SNS. Dankovi stranu Slota predal a preto nesie zodpovednosť za krach, ku ktorému Danko SNS doviedol," povedala ďalej Belousovová.

Mladý Slota chce zmeny a rehabilitáciu poctivých členov SNS
Podľa Pavla Slotu Andrej Danko stranu SNS "vykastroval a svojou činnosťou ju naďalej ťahá ku dnu". Čítať ďalej
04 | 08 | 2020 | Peter Haluza


Pre Topky sa vyjadril aj Pavol Slota, podľa ktorého sa jeho otec už zrejme do politického života nevráti. „Je to svojrázny chlap, ktorý nepočúva moje rady, ktoré sa najčastejšie týkajú jeho životosprávy a životného štýlu. Obaja sme svojské povahy a tieto moje dobre myslené rady častokrát vyvrcholia do zbytočných nezhôd a to je možno dôvod, prečo sa vídame len zriedka," prezradil syn Jána Slotu.

Napriek tomu, že má zo SNS záujem vybudovať subjekt s koaličným potenciálom, hlavného koaličného partnera kritizoval. "Nepáči sa mi a je mi veľmi ľúto, aké prostredie vytvorila vláda Smeru. Zášť, nenávisť a závisť sú veľakrát hlavnou črtou našej spoločnosti. Aj napriek tomu, že Slováci sú srdečný národ. Tu chcem ísť príkladom, robiť politiku zmieru a aj keď je pravda, že Andrej Danko musí z rovnice vypadnúť, nikdy nepôjdem cestou horolezca po niekoho chrbte. Ja si nebudem budovať politickú kariéru a postavenie na ohováraní a klamstvách," povedal Pavol Slota pre Topky.

SNS si má svojho predsedu voliť na sneme 12. septembra. Jedným z kandidátov na post predsedu mimoparlamentnej Slovenskej národnej strany (SNS) by mal byť exposlanec Národnej rady SR Radovan Baláž. Andrej Danko sa zatiaľ k opätovnej kandidatúre nevyjadril.

SNS spustila zber podpisov pre vypísanie referenda za predčasné parlamentné voľby
Iniciátori potrebujú zohnať aspoň 350.000 občanov. Čítať ďalej
09 | 08 | 2020 | Peter Haluza, TASR